PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Activiteiten Agenda
« vorige  |  april 2019  |  volgende »

Zaterdag 1 september 2018 t/m zaterdag 1 juni 2019 Bibliotheek

Mini-Bibliotheken
In de hal van de consistorie vindt u een mini “doe het zelf bibliotheek” Op de momenten, dat de kerk open is, bent u vrij om er een boek (boeken) te lenen. Ook aan de Dorpsstraat onder de beuken staat een kleine boekenkast. Geen lidmaatschap of administratie. Na het lezen kan het boek weer worden teruggebracht of omgeruild.

 

Zaterdag 1 september 2018 t/m dinsdag 25 juni 2019 Zangavond
Locatie: Dorpskerk Hekelingen


Elk jaar willen wij een zangavond organiseren. Samen met het koor De Voice en met begeleiding van Kees Kamp willen wij gezamenlijk zingen. Er wordt gezorgd voor een gevarieerd programma met vooral bekende liederen. Aanvang 19.00 uur in de Dorpskerk van Hekelingen.

 

Zaterdag 1 september 2018 t/m dinsdag 25 juni 2019 Schoonmaakteam

Schoonmaakteam
Ter ondersteuning van de koster zijn er een aantal dames, die ongeveer eenmaal per zes weken helpen met het schoonhouden van de kerk en de ontmoetingsruimte. Iets voor u? Voor info: Nellie van Wijngaarden

 

Donderdag 23 augustus 2018 t/m donderdag 27 juni 2019 Klusteam
Locatie: Dorpskerk Hekelingen
Tijdstip: 9:00  - 12:00

Elke dinsdagmorgen komt het klusteam bijeen om grote en kleine karweitjes rond de kerk en pastorie te verrichten. Indien u interesse heeft om hier aan mee te doen dan kunt u zich aanmelden bij Ed Copsy.

 

Zaterdag 25 augustus 2018 t/m zaterdag 29 juni 2019 Brei/Haak Cafe
Locatie: Consistorie
Tijdstip: 13:30  - 16:30

Elke laatste dondermiddag van de maand houden we in de consistorie een brei/haak cafe. Voorop staat gezelligheid en houd u van haken of breien?
Vanaf 13.30 uur staat de koffie/thee weer klaar.
Breng uw eigen brei of haakwerk mee, ook patronen of eigen breisels om aan elkaar te laten zien.
Bent u niet zo’n ster in handwerken, kom gerust, zodat u van elkaar kunt leren. Gezelligheid staat natuurlijk voorop!
Kom gerust langs!!  
Info: Henny Copsy, Ria Rijsdijk.

 

Zaterdag 1 september 2018 t/m zondag 30 juni 2019 Zangkoor olv Kees Kamp
Locatie: Dorpskerk Hekelingen
Tijdstip: 20:00  - 22:00

Elke dinsdagavond komt het Hekelingse zangkoor olv Kees Kamp bijeen in de kerk. We oefenen psalmen, gezangen en liederen uit diverse bundels. De bedoeling is om af en toe in de eredienst wat moeilijke liederen voor de gemeente voor te zingen. 

 

Zaterdag 1 september 2018 t/m zondag 30 juni 2019 Filmavond
Locatie: Consistorie
Tijdstip: 19:30  - 22:00

In het voor en najaar wordt er in de consistorie een mooie film gedraaid met een toepasselijk thema. De avond begint met een kopje koffie of thee en in de pauze van de film wordt er nog een glaasje geschonken. De eerstvolgende avond vindt plaats op 21 februari 2019.

 

Zaterdag 1 september 2018 t/m zondag 30 juni 2019 Catechese
Locatie: Ontmoetingsruimte
Tijdstip: 20:00  - 22:00

Catechese Met onze tienercatechese willen we verder gaan met de methode “Mensen zoals jij”. Kandidaten worden benaderd. De eerste bijeenkomst is gepland op maandagavond 11 september 19.00 uur in onze ontmoetingsruimte in de kerk te Hekelingen.
 

 

Zaterdag 1 september 2018 t/m dinsdag 30 juli 2019 Jongerenkring
Locatie: Ontmoetingsruimte
Tijdstip: 15.:00  - 18:00

Jongerenkring
De diaconie streeft er naar om ieder kwartaal met onze jongeren af te spreken, om samen iets gezelligs te ondernemen. Zondag 17 september 2017 staat reeds in onze agenda’s vast, deze middag trappen wij een nieuw seizoen af met het samen kijken naar de film “Storm, letters van vuur.” We sluiten deze middag af met samen pizza eten. In 2017 deden wij voor de eerste keer mee aan Sirkelslag, in 2018 willen wij wederom hieraan meedoen. Zodra de datum bekend is, zullen wij die delen met onze jongeren, via de App en Het Baken. Wil jij meedoen maar ben je nog niet door ons benaderd? Laat het dan eventjes aan ons weten, want je bent uiteraard welkom! Voor Info: Ed, Henny, Ingeborg en Jeroen
 

 

Zaterdag 1 september 2018 t/m dinsdag 30 juli 2019 De Rotonde
Locatie: Verschillend

De Rotonde: 
“Omzien naar elkaar door elkaar!” De Rotonde bestaat uit een groep mensen die een aantal keren per jaar bij elkaar komen. Zij praten over allerlei onderwerpen die hen bezighouden. Er komen in de wijken verschillende groepen op een huisadres bij elkaar. Niet alleen zogenaamde “kerkmensen” maar iedereen die interesse heeft is welkom! Mensen treffen elkaar op de Rotonde, ontmoeten elkaar en wisselen uit. Niet gestuurd door de kerk, maar gevoed vanuit een christelijke betrokkenheid op mens en maatschappij. We willen starten op dinsdagavond 26 september, aanvang 20.00 uur. Deze datum is voor alle groepen hetzelfde. Vervolgens worden nieuwe groepsafspraken gemaakt. Rotondes worden gevormd in de wijken:  Maaswijk: Dick en Nicole Rijke, M.Doorman-Kielstrastraat 18
Waterland: Piet en Joke van der Winden, Karperveen 236
Hekelingen: Klaas en Agnes Waterlander, Dorpsstraat 65
Henk en Nelly Schipper, Emmalaan 14
Daan en Elly Verloo, Zwette 9
Simonshaven:  Wim en Tammy van der Stelt, Ring 15
Voel u vrij om met deze bijeenkomst kennis te maken. Schroom niet, maar bel gerust aan! Iedere groep bepaalt de eigen vorm, inhoud en frequentie. De groepen worden niet geleid door de predikant of kerkenraadsleden maar zijn “zelfvoorzienend”. Wel worden mogelijke onderwerpen en/of informatie vanuit de kerk aangereikt en kan op verzoek, de predikant of een ambtsdrager aanwezig zijn.
 

 


 
Fietstocht Hemelvaartsdag 2019

Fietsen met Hemelvaartsdag 2019 en een bezoek aan het boerenbedrijf van de familie Sas. Zie het fotoalbum!
 
AED Actie!

AED trainingen! Zie Fotoalbum.
 
Nieuwe Ambtsdragers

Zondag 26 mei bevestiging 3 nieuwe ambtsdragers, zie ook het fotoalbum!
 
Pasen 2019

Zie het fotoalbum
 
Bootreis naar Willemstad

Foto's van de mooie en fijne boottocht naar Willemstad in het fotoalbum
 
Ontmoetingsdag 12 maart 2019

Foto's van de gezellige/sfeervolle ontmoetingdag vindt u in het fotoalbum
 
Boomsessie

24 februari was onze eerste boomsessie over het beleid en visie voor de toekomst
 
Medioren/Senioren middag 12 februari
Op 12 februari was er weer een medioren
-/seniorenmiddag dit keer in Simonshaven.
Het was wederom een zeer geslaagde middag. Lees verder in het fotoalbum waar ook 2 foto's bijgevoegd zijn!
 
Sirkelslag 2019

Een foto impressie van Sirkelslag 2019. Een spannende en gezellige avond met de jeugd in de ontmoetingsruimte en kerk. Zie het foto album!
 
Kerkbalans 2019

 
Foto's activiteiten

In het foto album vindt u de foto's die gemaakt zijn tijdens de diverse activiteiten in de maand november/december 2018.
 
Programma november/december 2018

De Dorpsvereniging, Togido en de Dorpskerk organiseren in de maanden november en december diverse activiteiten voor de inwoners van Hekelingen en de wijken er omheen. In de agenda vindt u de diverse activiteiten.
 
Kom erbij

Wij organiseren i.s.m. de Dorpsvereniging en Muziekvereniging Togido uit Hekelingen, in de week van 27 september -6 oktober diverse activiteiten, voor gemeenteleden en inwoners van Hekelingen en Simonshaven. Dus "Kom Erbij". Zie voor de activiteiten het kerkblad Het Baken en Groot Nissewaard.
 
Open Monumentendag 8 september

Op zaterdag 8 september bent u van harte welkom in onze kerk om te zien wat er zoal komt kijken voor de erediensten het jaar door! Bij mooi weer kunt u genieten van een kopje koffie of thee onder de eeuwenoude beuken.
 
Pasen 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's gemaakt in de diensten rondom Pasen.
 
Lente workshop

Het was weer een gezellige en geslaagde ochtend in de ontmoetingsruimte van onze Dorpskerk. Alle aanwezigen gingen met een mooi Paasbloemstuk tevreden naar huis. Zie ook het fotoalbum!
 
Ouderendag 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's van de gezellig verlopen ouderendag 2018 met de geschiedenis van Togido en demonstratie hoe de verschillende muziekinstrumenten werken!
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.