PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Project veertigdagentijd en Pasen 2011

Project veertigdagentijd en Pasen 2011

De woestijn leeft

Ooit was er een film van Walt Disney met de titel "De woestijn leeft". Deze film liet zien dat er in de woestijn oneindig veel soorten leven voorkomen. Wat dor en doods lijkt, blijkt vol leven te zitten. Dit zullen we met dit project zichtbaar maken door een projectveerbeelding, die voorin de kerk komt te staan: een woestijn die we letterlijk tot bloei gaan brengen.

Voordat de kinderen naar de kindernevendienstruimte gaan zal er een moment zijn voor een gesprek met de voorganger over het thema van die week, waarna het eerste projectlied zal worden gezongen.

In de kindernevendienst lezen we een voor kinderen bewerkte versie van de klassieke veertigdagentijd lezingen uit het Nieuwe Testament. Daarnaast lezen we een sleutelverhaal dat aansluit bij de leefwereld van de kinderen. Uiteraard maken we hier ook een knutselwerkje bij. Als er nog tijd over is werken we aan een bouw- en knipplaat van de woestijn die met Pasen mee naar huis mag. 

Elke week brengen de kinderen als ze terugkomen in de kerk iets mee dat met de lezing van de zondag te maken heeft. Dit zal een plek krijgen in de woestijn. Zo zullen we de woestijn omvormen tot een bloeiende hof; de tuin waarin we de levende Heer ontmoeten. Een jongere uit onze gemeente zal hierna een gedicht voorlezen dat hierop aansluit. Vervolgens zullen we het tweede project lied zingen, waarna de kinderen mogen collecteren voor een (diaconaal) doel dat door een kerkenraadslid wordt toegelicht.

1e zondag: Dat is sterk

2e zondag: Groots

3e zondag: Erbij

4e zondag: Verstopt

5e zondag: Opbloeien

6e zondag: Juich

Pasen: De woestijn leeft

Het thema van de 'tuin' die tot bloei is gekomen, sluit ook aan bij de bijbelgedeelten uit Genesis die na Pasen gelezen worden als alternatief. Deze lezingen beginnen in de tuin van Eden (Genesis 2 op Pasen). Helaas is het niet mogelijk om in de tuin te blijven. Wij worden er op uitgestuurd om de aarde te bewerken en te bewaren.

De woestijn leeft …

Waar eerst steen was is nu leven
Nieuwe hoop is ons gegeven
Weggerold is het verdriet
Jezus deed de dood te niet!

terug
 
 
Sirkelslag Young 2020

Een geweldige avond met de jongeren. Zie het fotoalbum
 
Sirkelslag 2020

a.s. Vrijdagavond 7 februari is het weer zover. De jongeren gaan interactief de strijd aan met vele andere groepen in het land,  Sirkelslag.
 
Actie Kerkbalans

Actie Kerkbalans 2020 is weer gestart!!
 
Foto's rondom de Kerst 2019

In het fotoalbum staan foto's van de afgelopen 6 weken rondom de Kerst.
 
Laatste zondag kerkelijk jaar 24 november 2019

Een mooie herdenkingsdienst.
Zie het fotoalbum.
 
Actie schoenendoos

We konden weer 40 schoenendozen afleveren bij het depot in Zuidland. Een mooi resultaat.
 
Burendag 28 september

Het was een mix van dorpsgenoten en kerkleden die afgelopen burendag een vleermuisdetector konden solderen met s'avonds een echte vleermuizentocht.
Zie het fotoalbum! 
 
Monumentendag 14 september 2019

Aangenaam verrast door het grote aantal bezoekers over de hele dag kunnen we spreken van een succesvolle dag! Zie het fotoalbum.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.