PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Project veertigdagentijd en Pasen 2011

Project veertigdagentijd en Pasen 2011

De woestijn leeft

Ooit was er een film van Walt Disney met de titel "De woestijn leeft". Deze film liet zien dat er in de woestijn oneindig veel soorten leven voorkomen. Wat dor en doods lijkt, blijkt vol leven te zitten. Dit zullen we met dit project zichtbaar maken door een projectveerbeelding, die voorin de kerk komt te staan: een woestijn die we letterlijk tot bloei gaan brengen.

Voordat de kinderen naar de kindernevendienstruimte gaan zal er een moment zijn voor een gesprek met de voorganger over het thema van die week, waarna het eerste projectlied zal worden gezongen.

In de kindernevendienst lezen we een voor kinderen bewerkte versie van de klassieke veertigdagentijd lezingen uit het Nieuwe Testament. Daarnaast lezen we een sleutelverhaal dat aansluit bij de leefwereld van de kinderen. Uiteraard maken we hier ook een knutselwerkje bij. Als er nog tijd over is werken we aan een bouw- en knipplaat van de woestijn die met Pasen mee naar huis mag. 

Elke week brengen de kinderen als ze terugkomen in de kerk iets mee dat met de lezing van de zondag te maken heeft. Dit zal een plek krijgen in de woestijn. Zo zullen we de woestijn omvormen tot een bloeiende hof; de tuin waarin we de levende Heer ontmoeten. Een jongere uit onze gemeente zal hierna een gedicht voorlezen dat hierop aansluit. Vervolgens zullen we het tweede project lied zingen, waarna de kinderen mogen collecteren voor een (diaconaal) doel dat door een kerkenraadslid wordt toegelicht.

1e zondag: Dat is sterk

2e zondag: Groots

3e zondag: Erbij

4e zondag: Verstopt

5e zondag: Opbloeien

6e zondag: Juich

Pasen: De woestijn leeft

Het thema van de 'tuin' die tot bloei is gekomen, sluit ook aan bij de bijbelgedeelten uit Genesis die na Pasen gelezen worden als alternatief. Deze lezingen beginnen in de tuin van Eden (Genesis 2 op Pasen). Helaas is het niet mogelijk om in de tuin te blijven. Wij worden er op uitgestuurd om de aarde te bewerken en te bewaren.

De woestijn leeft …

Waar eerst steen was is nu leven
Nieuwe hoop is ons gegeven
Weggerold is het verdriet
Jezus deed de dood te niet!

terug
 
 
Kom erbij

Wij organiseren i.s.m. de Dorpsvereniging en Muziekvereniging Togido uit Hekelingen, in de week van 27 september -6 oktober diverse activiteiten, voor gemeenteleden en inwoners van Hekelingen en Simonshaven. Dus "Kom Erbij". Zie voor de activiteiten het kerkblad Het Baken en Groot Nissewaard.
 
Open Monumentendag 8 september

Op zaterdag 8 september bent u van harte welkom in onze kerk om te zien wat er zoal komt kijken voor de erediensten het jaar door! Bij mooi weer kunt u genieten van een kopje koffie of thee onder de eeuwenoude beuken.
 
Pasen 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's gemaakt in de diensten rondom Pasen.
 
Lente workshop

Het was weer een gezellige en geslaagde ochtend in de ontmoetingsruimte van onze Dorpskerk. Alle aanwezigen gingen met een mooi Paasbloemstuk tevreden naar huis. Zie ook het fotoalbum!
 
Ouderendag 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's van de gezellig verlopen ouderendag 2018 met de geschiedenis van Togido en demonstratie hoe de verschillende muziekinstrumenten werken!
 
Kerst 2017

In het foto album vindt u foto's van diverse activiteiten rondom Kerst 2017.
 
Schoenendozen

In het foto album ziet u de foto's gemaakt in Zuidland waar de 48 schoenendozen gereed gemaakt worden voor transport.
 
Dankdag voor Gewas en Arbeid
Na de gezamenlijke dienst van zondag 5 november, waarin wij samen Dankdag voor Gewas en Arbeid vierden was er een presentatie van de organisatie Wilde Ganzen. Zie ook het foto album.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.