PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Project veertigdagentijd en Pasen 2011

Project veertigdagentijd en Pasen 2011

De woestijn leeft

Ooit was er een film van Walt Disney met de titel "De woestijn leeft". Deze film liet zien dat er in de woestijn oneindig veel soorten leven voorkomen. Wat dor en doods lijkt, blijkt vol leven te zitten. Dit zullen we met dit project zichtbaar maken door een projectveerbeelding, die voorin de kerk komt te staan: een woestijn die we letterlijk tot bloei gaan brengen.

Voordat de kinderen naar de kindernevendienstruimte gaan zal er een moment zijn voor een gesprek met de voorganger over het thema van die week, waarna het eerste projectlied zal worden gezongen.

In de kindernevendienst lezen we een voor kinderen bewerkte versie van de klassieke veertigdagentijd lezingen uit het Nieuwe Testament. Daarnaast lezen we een sleutelverhaal dat aansluit bij de leefwereld van de kinderen. Uiteraard maken we hier ook een knutselwerkje bij. Als er nog tijd over is werken we aan een bouw- en knipplaat van de woestijn die met Pasen mee naar huis mag. 

Elke week brengen de kinderen als ze terugkomen in de kerk iets mee dat met de lezing van de zondag te maken heeft. Dit zal een plek krijgen in de woestijn. Zo zullen we de woestijn omvormen tot een bloeiende hof; de tuin waarin we de levende Heer ontmoeten. Een jongere uit onze gemeente zal hierna een gedicht voorlezen dat hierop aansluit. Vervolgens zullen we het tweede project lied zingen, waarna de kinderen mogen collecteren voor een (diaconaal) doel dat door een kerkenraadslid wordt toegelicht.

1e zondag: Dat is sterk

2e zondag: Groots

3e zondag: Erbij

4e zondag: Verstopt

5e zondag: Opbloeien

6e zondag: Juich

Pasen: De woestijn leeft

Het thema van de 'tuin' die tot bloei is gekomen, sluit ook aan bij de bijbelgedeelten uit Genesis die na Pasen gelezen worden als alternatief. Deze lezingen beginnen in de tuin van Eden (Genesis 2 op Pasen). Helaas is het niet mogelijk om in de tuin te blijven. Wij worden er op uitgestuurd om de aarde te bewerken en te bewaren.

De woestijn leeft …

Waar eerst steen was is nu leven
Nieuwe hoop is ons gegeven
Weggerold is het verdriet
Jezus deed de dood te niet!

terug
 
 
Burendag 28 september

Het was een mix van dorpsgenoten en kerkleden die afgelopen burendag een vleermuisdetector konden solderen met s'avonds een echte vleermuizentocht.
Zie het fotoalbum! 
 
Monumentendag 14 september 2019

Aangenaam verrast door het grote aantal bezoekers over de hele dag kunnen we spreken van een succesvolle dag! Zie het fotoalbum.
 
Startzondag

Zondag 1 september, een inspirerende en fijne startzondag. Zie de foto's in het fotoalbum. 
 
Fietstocht Hemelvaartsdag 2019

Fietsen met Hemelvaartsdag 2019 en een bezoek aan het boerenbedrijf van de familie Sas. Zie het fotoalbum!
 
AED Actie!

AED trainingen! Zie Fotoalbum.
 
Nieuwe Ambtsdragers

Zondag 26 mei bevestiging 3 nieuwe ambtsdragers, zie ook het fotoalbum!
 
Pasen 2019

Zie het fotoalbum
 
Bootreis naar Willemstad

Foto's van de mooie en fijne boottocht naar Willemstad in het fotoalbum
 
Ontmoetingsdag 12 maart 2019

Foto's van de gezellige/sfeervolle ontmoetingdag vindt u in het fotoalbum
 
Boomsessie

24 februari was onze eerste boomsessie over het beleid en visie voor de toekomst
 
Medioren/Senioren middag 12 februari
Op 12 februari was er weer een medioren
-/seniorenmiddag dit keer in Simonshaven.
Het was wederom een zeer geslaagde middag. Lees verder in het fotoalbum waar ook 2 foto's bijgevoegd zijn!
 
Sirkelslag 2019

Een foto impressie van Sirkelslag 2019. Een spannende en gezellige avond met de jeugd in de ontmoetingsruimte en kerk. Zie het foto album!
 
Kerkbalans 2019

 
Foto's activiteiten

In het foto album vindt u de foto's die gemaakt zijn tijdens de diverse activiteiten in de maand november/december 2018.
 
Programma november/december 2018

De Dorpsvereniging, Togido en de Dorpskerk organiseren in de maanden november en december diverse activiteiten voor de inwoners van Hekelingen en de wijken er omheen. In de agenda vindt u de diverse activiteiten.
 
Kom erbij

Wij organiseren i.s.m. de Dorpsvereniging en Muziekvereniging Togido uit Hekelingen, in de week van 27 september -6 oktober diverse activiteiten, voor gemeenteleden en inwoners van Hekelingen en Simonshaven. Dus "Kom Erbij". Zie voor de activiteiten het kerkblad Het Baken en Groot Nissewaard.
 
Open Monumentendag 8 september

Op zaterdag 8 september bent u van harte welkom in onze kerk om te zien wat er zoal komt kijken voor de erediensten het jaar door! Bij mooi weer kunt u genieten van een kopje koffie of thee onder de eeuwenoude beuken.
 
Pasen 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's gemaakt in de diensten rondom Pasen.
 
Lente workshop

Het was weer een gezellige en geslaagde ochtend in de ontmoetingsruimte van onze Dorpskerk. Alle aanwezigen gingen met een mooi Paasbloemstuk tevreden naar huis. Zie ook het fotoalbum!
 
Ouderendag 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's van de gezellig verlopen ouderendag 2018 met de geschiedenis van Togido en demonstratie hoe de verschillende muziekinstrumenten werken!
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.