Veertigdagentijd en Pasen 2012

Het project waarmee we met de kindernevendienst in de Veertigdagentijd aan de slag gaan heeft als titel “Lef doet leven”. Deze titel is gebaseerd op een ‘Loesje’ poster waarop staat: Leven is meervoud van lef.

In de Veertigdagentijd staan lezingen over Ezechiël en over Jezus op het rooster. We zullen horen dat Ezechiël lef nodig heeft om elke keer weer zijn boodschap onder het voetlicht te brengen. Hij vindt weinig gehoor. Integendeel: hij roept juist veel weerstand op. Ook Jezus heeft lef nodig om zijn boodschap voor het goede leven ten einde toe vol te houden.

Je hebt dus lef nodig om je nek te durven uitsteken en je hebt lef nodig om er aan onderdoor te gaan. Maar door zijn lef wordt leven mogelijk. Want net als bij Ezechiël uit de top van de boom, uit een stekje, nieuw leven begint, zegt Jezus dat de graankorrel moet sterven om vrucht te kunnen dragen.

In de kerk worden tijdens de Veertigdagentijd elke zondag ‘Loesje’ achtige posters opgehangen. Voorin de kerk staat een billboard waarop alle posters van de zondagen worden verzameld. Bij het ophangen van de posters zal er elke week een tweespraak zijn. In de kindernevendienst lezen we over Jezus en zullen de kinderen werken aan een gedichtenbundel. Elke week zal door één van de oudste kinderen bij terugkomst in de kerk een gedicht uit deze gedichtenbundel worden voorgelezen en zingen we het projectlied. De doelen van de collectes in de Veertigdagentijd sluiten aan op de thema’s van het project. Dit wordt in de dienst toegelicht door een diaken. Daarna mogen de kinderen helpen bij het collecteren.

In de paasviering komen alle posters van de eerdere zondagen op protestborden voorbij als afsluiting van het project.

terug

Agenda

Klusteam Hekelingen

07 jul 2020 om 09:00:00

Online Kerkdienst

12 jul 2020 om 10:00:00 Kerkdienstgemist

Gezamenlijke zondagsdienst

12 jul 2020 om 10:00:00

Gezamenlijke zondagsdienst AFGELAST

19 jul 2020 om 10:00:00 Dorpskerk Hekelingen

12 maart, Dorpskerk Hekelingen wordt een monument


Donderdag 12 maart worden 6 monumenten toegevoegd aan de gemeente Nissewaard waaronder onze Dorpskerk. In een speciale bijeenkomst in de kerk van 16.00 uur tot 17.00 uur worden de monumenten aangewezen!

10 maart 2020 Ontmoetingsdag


Boerderijen vroeger en nu. Dat was het thema van deze ontmoetingsdag. In het fotoalbum ziet u de foto's van deze plezierige dag!

Sirkelslag Young 2020


Een geweldige avond met de jongeren. Zie het fotoalbum

Sirkelslag 2020


a.s. Vrijdagavond 7 februari is het weer zover. De jongeren gaan interactief de strijd aan met vele andere groepen in het land,  Sirkelslag.

Actie Kerkbalans


Actie Kerkbalans 2020 is weer gestart!!

Foto's rondom de Kerst 2019


In het fotoalbum staan foto's van de afgelopen 6 weken rondom de Kerst.

Laatste zondag kerkelijk jaar 24 november 2019


Een mooie herdenkingsdienst.
Zie het fotoalbum.

Actie schoenendoos


We konden weer 40 schoenendozen afleveren bij het depot in Zuidland. Een mooi resultaat.

Burendag 28 september


Het was een mix van dorpsgenoten en kerkleden die afgelopen burendag een vleermuisdetector konden solderen met s'avonds een echte vleermuizentocht.
Zie het fotoalbum! 

Monumentendag 14 september 2019


Aangenaam verrast door het grote aantal bezoekers over de hele dag kunnen we spreken van een succesvolle dag! Zie het fotoalbum.

Dorpskerk Monument


Afgelopen donderdag 12 maart heeft wethouder Leon Soeterboek de namen bekend gemaakt van de nieuwe 6 gemeentelijke monumenten waaronder onze kerk. In het fotoalbum ziet u de foto's van deze feestelijke bijeenkomst.