PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Veertigdagentijd en Pasen 2012

Veertigdagentijd en Pasen 2012

Het project waarmee we met de kindernevendienst in de Veertigdagentijd aan de slag gaan heeft als titel “Lef doet leven”. Deze titel is gebaseerd op een ‘Loesje’ poster waarop staat: Leven is meervoud van lef.

In de Veertigdagentijd staan lezingen over Ezechiël en over Jezus op het rooster. We zullen horen dat Ezechiël lef nodig heeft om elke keer weer zijn boodschap onder het voetlicht te brengen. Hij vindt weinig gehoor. Integendeel: hij roept juist veel weerstand op. Ook Jezus heeft lef nodig om zijn boodschap voor het goede leven ten einde toe vol te houden.

Je hebt dus lef nodig om je nek te durven uitsteken en je hebt lef nodig om er aan onderdoor te gaan. Maar door zijn lef wordt leven mogelijk. Want net als bij Ezechiël uit de top van de boom, uit een stekje, nieuw leven begint, zegt Jezus dat de graankorrel moet sterven om vrucht te kunnen dragen.

In de kerk worden tijdens de Veertigdagentijd elke zondag ‘Loesje’ achtige posters opgehangen. Voorin de kerk staat een billboard waarop alle posters van de zondagen worden verzameld. Bij het ophangen van de posters zal er elke week een tweespraak zijn. In de kindernevendienst lezen we over Jezus en zullen de kinderen werken aan een gedichtenbundel. Elke week zal door één van de oudste kinderen bij terugkomst in de kerk een gedicht uit deze gedichtenbundel worden voorgelezen en zingen we het projectlied. De doelen van de collectes in de Veertigdagentijd sluiten aan op de thema’s van het project. Dit wordt in de dienst toegelicht door een diaken. Daarna mogen de kinderen helpen bij het collecteren.

In de paasviering komen alle posters van de eerdere zondagen op protestborden voorbij als afsluiting van het project.

terug
 
 
Kom erbij

Wij organiseren i.s.m. de Dorpsvereniging en Muziekvereniging Togido uit Hekelingen, in de week van 27 september -6 oktober diverse activiteiten, voor gemeenteleden en inwoners van Hekelingen en Simonshaven. Dus "Kom Erbij". Zie voor de activiteiten het kerkblad Het Baken en Groot Nissewaard.
 
Open Monumentendag 8 september

Op zaterdag 8 september bent u van harte welkom in onze kerk om te zien wat er zoal komt kijken voor de erediensten het jaar door! Bij mooi weer kunt u genieten van een kopje koffie of thee onder de eeuwenoude beuken.
 
Pasen 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's gemaakt in de diensten rondom Pasen.
 
Lente workshop

Het was weer een gezellige en geslaagde ochtend in de ontmoetingsruimte van onze Dorpskerk. Alle aanwezigen gingen met een mooi Paasbloemstuk tevreden naar huis. Zie ook het fotoalbum!
 
Ouderendag 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's van de gezellig verlopen ouderendag 2018 met de geschiedenis van Togido en demonstratie hoe de verschillende muziekinstrumenten werken!
 
Kerst 2017

In het foto album vindt u foto's van diverse activiteiten rondom Kerst 2017.
 
Schoenendozen

In het foto album ziet u de foto's gemaakt in Zuidland waar de 48 schoenendozen gereed gemaakt worden voor transport.
 
Dankdag voor Gewas en Arbeid
Na de gezamenlijke dienst van zondag 5 november, waarin wij samen Dankdag voor Gewas en Arbeid vierden was er een presentatie van de organisatie Wilde Ganzen. Zie ook het foto album.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.