PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Veertigdagentijd en Pasen 2012

Veertigdagentijd en Pasen 2012

Het project waarmee we met de kindernevendienst in de Veertigdagentijd aan de slag gaan heeft als titel “Lef doet leven”. Deze titel is gebaseerd op een ‘Loesje’ poster waarop staat: Leven is meervoud van lef.

In de Veertigdagentijd staan lezingen over Ezechiël en over Jezus op het rooster. We zullen horen dat Ezechiël lef nodig heeft om elke keer weer zijn boodschap onder het voetlicht te brengen. Hij vindt weinig gehoor. Integendeel: hij roept juist veel weerstand op. Ook Jezus heeft lef nodig om zijn boodschap voor het goede leven ten einde toe vol te houden.

Je hebt dus lef nodig om je nek te durven uitsteken en je hebt lef nodig om er aan onderdoor te gaan. Maar door zijn lef wordt leven mogelijk. Want net als bij Ezechiël uit de top van de boom, uit een stekje, nieuw leven begint, zegt Jezus dat de graankorrel moet sterven om vrucht te kunnen dragen.

In de kerk worden tijdens de Veertigdagentijd elke zondag ‘Loesje’ achtige posters opgehangen. Voorin de kerk staat een billboard waarop alle posters van de zondagen worden verzameld. Bij het ophangen van de posters zal er elke week een tweespraak zijn. In de kindernevendienst lezen we over Jezus en zullen de kinderen werken aan een gedichtenbundel. Elke week zal door één van de oudste kinderen bij terugkomst in de kerk een gedicht uit deze gedichtenbundel worden voorgelezen en zingen we het projectlied. De doelen van de collectes in de Veertigdagentijd sluiten aan op de thema’s van het project. Dit wordt in de dienst toegelicht door een diaken. Daarna mogen de kinderen helpen bij het collecteren.

In de paasviering komen alle posters van de eerdere zondagen op protestborden voorbij als afsluiting van het project.

terug
 
 
Burendag 28 september

Het was een mix van dorpsgenoten en kerkleden die afgelopen burendag een vleermuisdetector konden solderen met s'avonds een echte vleermuizentocht.
Zie het fotoalbum! 
 
Monumentendag 14 september 2019

Aangenaam verrast door het grote aantal bezoekers over de hele dag kunnen we spreken van een succesvolle dag! Zie het fotoalbum.
 
Startzondag

Zondag 1 september, een inspirerende en fijne startzondag. Zie de foto's in het fotoalbum. 
 
Fietstocht Hemelvaartsdag 2019

Fietsen met Hemelvaartsdag 2019 en een bezoek aan het boerenbedrijf van de familie Sas. Zie het fotoalbum!
 
AED Actie!

AED trainingen! Zie Fotoalbum.
 
Nieuwe Ambtsdragers

Zondag 26 mei bevestiging 3 nieuwe ambtsdragers, zie ook het fotoalbum!
 
Pasen 2019

Zie het fotoalbum
 
Bootreis naar Willemstad

Foto's van de mooie en fijne boottocht naar Willemstad in het fotoalbum
 
Ontmoetingsdag 12 maart 2019

Foto's van de gezellige/sfeervolle ontmoetingdag vindt u in het fotoalbum
 
Boomsessie

24 februari was onze eerste boomsessie over het beleid en visie voor de toekomst
 
Medioren/Senioren middag 12 februari
Op 12 februari was er weer een medioren
-/seniorenmiddag dit keer in Simonshaven.
Het was wederom een zeer geslaagde middag. Lees verder in het fotoalbum waar ook 2 foto's bijgevoegd zijn!
 
Sirkelslag 2019

Een foto impressie van Sirkelslag 2019. Een spannende en gezellige avond met de jeugd in de ontmoetingsruimte en kerk. Zie het foto album!
 
Kerkbalans 2019

 
Foto's activiteiten

In het foto album vindt u de foto's die gemaakt zijn tijdens de diverse activiteiten in de maand november/december 2018.
 
Programma november/december 2018

De Dorpsvereniging, Togido en de Dorpskerk organiseren in de maanden november en december diverse activiteiten voor de inwoners van Hekelingen en de wijken er omheen. In de agenda vindt u de diverse activiteiten.
 
Kom erbij

Wij organiseren i.s.m. de Dorpsvereniging en Muziekvereniging Togido uit Hekelingen, in de week van 27 september -6 oktober diverse activiteiten, voor gemeenteleden en inwoners van Hekelingen en Simonshaven. Dus "Kom Erbij". Zie voor de activiteiten het kerkblad Het Baken en Groot Nissewaard.
 
Open Monumentendag 8 september

Op zaterdag 8 september bent u van harte welkom in onze kerk om te zien wat er zoal komt kijken voor de erediensten het jaar door! Bij mooi weer kunt u genieten van een kopje koffie of thee onder de eeuwenoude beuken.
 
Pasen 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's gemaakt in de diensten rondom Pasen.
 
Lente workshop

Het was weer een gezellige en geslaagde ochtend in de ontmoetingsruimte van onze Dorpskerk. Alle aanwezigen gingen met een mooi Paasbloemstuk tevreden naar huis. Zie ook het fotoalbum!
 
Ouderendag 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's van de gezellig verlopen ouderendag 2018 met de geschiedenis van Togido en demonstratie hoe de verschillende muziekinstrumenten werken!
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.