PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Veertigdagentijd en Pasen 2012

Veertigdagentijd en Pasen 2012

Het project waarmee we met de kindernevendienst in de Veertigdagentijd aan de slag gaan heeft als titel “Lef doet leven”. Deze titel is gebaseerd op een ‘Loesje’ poster waarop staat: Leven is meervoud van lef.

In de Veertigdagentijd staan lezingen over Ezechiël en over Jezus op het rooster. We zullen horen dat Ezechiël lef nodig heeft om elke keer weer zijn boodschap onder het voetlicht te brengen. Hij vindt weinig gehoor. Integendeel: hij roept juist veel weerstand op. Ook Jezus heeft lef nodig om zijn boodschap voor het goede leven ten einde toe vol te houden.

Je hebt dus lef nodig om je nek te durven uitsteken en je hebt lef nodig om er aan onderdoor te gaan. Maar door zijn lef wordt leven mogelijk. Want net als bij Ezechiël uit de top van de boom, uit een stekje, nieuw leven begint, zegt Jezus dat de graankorrel moet sterven om vrucht te kunnen dragen.

In de kerk worden tijdens de Veertigdagentijd elke zondag ‘Loesje’ achtige posters opgehangen. Voorin de kerk staat een billboard waarop alle posters van de zondagen worden verzameld. Bij het ophangen van de posters zal er elke week een tweespraak zijn. In de kindernevendienst lezen we over Jezus en zullen de kinderen werken aan een gedichtenbundel. Elke week zal door één van de oudste kinderen bij terugkomst in de kerk een gedicht uit deze gedichtenbundel worden voorgelezen en zingen we het projectlied. De doelen van de collectes in de Veertigdagentijd sluiten aan op de thema’s van het project. Dit wordt in de dienst toegelicht door een diaken. Daarna mogen de kinderen helpen bij het collecteren.

In de paasviering komen alle posters van de eerdere zondagen op protestborden voorbij als afsluiting van het project.

terug
 
 
Sirkelslag Young 2020

Een geweldige avond met de jongeren. Zie het fotoalbum
 
Sirkelslag 2020

a.s. Vrijdagavond 7 februari is het weer zover. De jongeren gaan interactief de strijd aan met vele andere groepen in het land,  Sirkelslag.
 
Actie Kerkbalans

Actie Kerkbalans 2020 is weer gestart!!
 
Foto's rondom de Kerst 2019

In het fotoalbum staan foto's van de afgelopen 6 weken rondom de Kerst.
 
Laatste zondag kerkelijk jaar 24 november 2019

Een mooie herdenkingsdienst.
Zie het fotoalbum.
 
Actie schoenendoos

We konden weer 40 schoenendozen afleveren bij het depot in Zuidland. Een mooi resultaat.
 
Burendag 28 september

Het was een mix van dorpsgenoten en kerkleden die afgelopen burendag een vleermuisdetector konden solderen met s'avonds een echte vleermuizentocht.
Zie het fotoalbum! 
 
Monumentendag 14 september 2019

Aangenaam verrast door het grote aantal bezoekers over de hele dag kunnen we spreken van een succesvolle dag! Zie het fotoalbum.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.