Project Advent en Kerst 2016

In de adventstijd zien we vol verwachting uit naar een nieuwe wereld waarin we in vrede kunnen leven. We ‘wachten’. Het gaat dan niet om rustig af te wachten tot er iets komt, achterover leunen en eens kijken of iets komt. Het gaat om actief afwachten, alert blijven op de tekens die er zijn. Waaraan kun je zien dat er iets nieuws gaat beginnen? Waaraan kun je zien wat dat nieuwe dan zal zijn? Want, anders dan wachten op de bus of de trein, gaat het hier ook om wachten zonder precies te weten wat er komen gaat. Er is een vermoeden, er zijn oude verhalen en nieuwe profeten die wegen wijzen en je opmerkzaam maken op de tekens. Maar hoe het er precies uit gaat zien, dat ontdek je pas gaandeweg. In die zin laten de schriftteksten in deze weken ons zoeken naar sporen. Vier weken lang een speurtocht, waarin er wel tekens zijn, maar het spoor niet altijd duidelijk is. We zoeken naar wat ons kan helpen om koers te houden. We zoeken naar wat ons kan helpen om door te gaan, het vol te houden. Want soms is de weg wel duidelijk, maar is er twijfel of het wel goed komt.
Het adventsproject van dit jaar is losjes gebaseerd op de principes van geo-caching. Elke zondag is er een speurtocht in de kerk. Dit gebeurt met behulp van een ‘tablet’ waar elke week een aanwijzing op te zien is. Het gaat niet om een echte tablet, maar om een zelfgemaakt exemplaar. De aanwijzing op de ‘tablet’ duidt op de plek waar de schat te vinden is. De plek is telkens gerelateerd aan de schriftteksten van die zondag. Je zou kunnen zeggen dat de schriftteksten zo de (‘GPS’-)coördinaten van de vindplek vormen.

Wanneer de plek gevonden is, blijkt daar een doos te liggen met een bijzondere inhoud. Het voorwerp dat gevonden wordt is steeds iets dat nodig is om de gewenste verandering te bewerkstelligen. Je zou kunnen zeggen: het voorwerp helpt om op het goede spoor, de goede koers te blijven.

terug

Agenda

Gezamenlijke zondagsdienst AFGELAST

19 jul 2020 om 10:00:00 Dorpskerk Hekelingen

Online Kerkdienst

19 jul 2020 om 10:00:00 Kerkdienstgemist

Gezamenlijke zondagsdienst

19 jul 2020 om 10:00:00

Online Kerkdienst

26 jul 2020 om 10:00:00 Kerkdienstgemist

12 maart, Dorpskerk Hekelingen wordt een monument


Donderdag 12 maart worden 6 monumenten toegevoegd aan de gemeente Nissewaard waaronder onze Dorpskerk. In een speciale bijeenkomst in de kerk van 16.00 uur tot 17.00 uur worden de monumenten aangewezen!

10 maart 2020 Ontmoetingsdag


Boerderijen vroeger en nu. Dat was het thema van deze ontmoetingsdag. In het fotoalbum ziet u de foto's van deze plezierige dag!

Sirkelslag Young 2020


Een geweldige avond met de jongeren. Zie het fotoalbum

Sirkelslag 2020


a.s. Vrijdagavond 7 februari is het weer zover. De jongeren gaan interactief de strijd aan met vele andere groepen in het land,  Sirkelslag.

Actie Kerkbalans


Actie Kerkbalans 2020 is weer gestart!!

Foto's rondom de Kerst 2019


In het fotoalbum staan foto's van de afgelopen 6 weken rondom de Kerst.

Laatste zondag kerkelijk jaar 24 november 2019


Een mooie herdenkingsdienst.
Zie het fotoalbum.

Actie schoenendoos


We konden weer 40 schoenendozen afleveren bij het depot in Zuidland. Een mooi resultaat.

Burendag 28 september


Het was een mix van dorpsgenoten en kerkleden die afgelopen burendag een vleermuisdetector konden solderen met s'avonds een echte vleermuizentocht.
Zie het fotoalbum! 

Monumentendag 14 september 2019


Aangenaam verrast door het grote aantal bezoekers over de hele dag kunnen we spreken van een succesvolle dag! Zie het fotoalbum.

Dorpskerk Monument


Afgelopen donderdag 12 maart heeft wethouder Leon Soeterboek de namen bekend gemaakt van de nieuwe 6 gemeentelijke monumenten waaronder onze kerk. In het fotoalbum ziet u de foto's van deze feestelijke bijeenkomst.