Veertigdagentijd en Pasen 2013

Deze Veertigdagentijd lezen we de verhalen uit het boek Samuël. Elke zondag staan we stil op de levensweg bij een gedeelte uit het verhaal van David. Maar
tegelijkertijd wordt het ook onze eigen levensweg.

De dagen van de week tussen de twee zondagen in gaan de kinderen thuis op weg van de ene dag naar de andere aan de hand van de figuren die de zondag centraal hebben gestaan. Voor elke dag is er een gedachte, een gebed of iets om te doen. Deze levensweg voor thuis loopt door tot Pinksteren en is gemaakt in de vorm van een placemat.

Voor een mensenleven wordt vaak het beeld van een weg gebruikt. Dit beeld van de ‘levensweg’ vinden we o.a. terug in het ons bekende ganzenbord. De zeven symbolen: doolhof, brug, gevangenis, put en de zon die we op de zondagen tegenkomen, worden op die manier markeringsmomenten om ervaringen terug te halen en te verwerken. In de kerk laten we de levensweg zien met stapstenen. Elke zondag staat er een gebeurtenis centraal aan de hand van een symbool op de levensweg.

De eerste zondag staat het doolhof centraal. Samuël moet een nieuwe koning kiezen, maar wie?

De tweede zondag staat de brug centraal. David en Saul staan tegenover elkaar. Hun positie is onoverbrugbaar.

De derde zondag zien we een paleis, het centrum van de macht. Bastseba komt als figuur naar voren. Ook David die inmiddels koning is.

Op de vierde zondag zien we de put. David zit figuurlijk in de put. Hij maakt zich zorgen om zijn zoon. Een wijze vrouw helpt hem om weer op te krabbelen.

Op de vijfde zondag wordt de gevangenis zichtbaar. Absalom zit vast in zijn eigenwaan. Hij wil uitbreken en koning worden.

De zesde zondag staat de ezel centraal.

Op Pasen staat de zon centraal. De zon gaat over ons op.

De kinderen deelden gele tulpen uit.

God maakt een weg door dood en verdriet.
Nu is het Pasen. Overal zonlicht.
Jezus is opgestaan!


 

terug

Agenda

Gezamenlijke zondagsdienst AFGELAST

19 jul 2020 om 10:00:00 Dorpskerk Hekelingen

Online Kerkdienst

19 jul 2020 om 10:00:00 Kerkdienstgemist

Gezamenlijke zondagsdienst

19 jul 2020 om 10:00:00

Online Kerkdienst

26 jul 2020 om 10:00:00 Kerkdienstgemist

12 maart, Dorpskerk Hekelingen wordt een monument


Donderdag 12 maart worden 6 monumenten toegevoegd aan de gemeente Nissewaard waaronder onze Dorpskerk. In een speciale bijeenkomst in de kerk van 16.00 uur tot 17.00 uur worden de monumenten aangewezen!

10 maart 2020 Ontmoetingsdag


Boerderijen vroeger en nu. Dat was het thema van deze ontmoetingsdag. In het fotoalbum ziet u de foto's van deze plezierige dag!

Sirkelslag Young 2020


Een geweldige avond met de jongeren. Zie het fotoalbum

Sirkelslag 2020


a.s. Vrijdagavond 7 februari is het weer zover. De jongeren gaan interactief de strijd aan met vele andere groepen in het land,  Sirkelslag.

Actie Kerkbalans


Actie Kerkbalans 2020 is weer gestart!!

Foto's rondom de Kerst 2019


In het fotoalbum staan foto's van de afgelopen 6 weken rondom de Kerst.

Laatste zondag kerkelijk jaar 24 november 2019


Een mooie herdenkingsdienst.
Zie het fotoalbum.

Actie schoenendoos


We konden weer 40 schoenendozen afleveren bij het depot in Zuidland. Een mooi resultaat.

Burendag 28 september


Het was een mix van dorpsgenoten en kerkleden die afgelopen burendag een vleermuisdetector konden solderen met s'avonds een echte vleermuizentocht.
Zie het fotoalbum! 

Monumentendag 14 september 2019


Aangenaam verrast door het grote aantal bezoekers over de hele dag kunnen we spreken van een succesvolle dag! Zie het fotoalbum.

Dorpskerk Monument


Afgelopen donderdag 12 maart heeft wethouder Leon Soeterboek de namen bekend gemaakt van de nieuwe 6 gemeentelijke monumenten waaronder onze kerk. In het fotoalbum ziet u de foto's van deze feestelijke bijeenkomst.