Project Veertigdagentijd en Pasen 2010

Project 40-dagentijd kindernevendienst 2010

Wonder boven wonder

Deze veertigdagentijd gaan we bij de kindernevendienst uit van de Exoduslezingen zoals aangegeven in ‘In Orde’, het oecumenisch leesrooster van de Raad van Kerken. Het zijn op het eerste gezicht geen vrolijke lezingen, maar “wonder boven wonder” lukt het met Gods hulp de uitzichtloze situatie te doorbreken.
                          

Projectverbeelding
Voor de projectverbeelding heeft Bonnefooi zich laten inspireren door de twee openslaande deuren van het Baptisterium in Florence. Op de buitenkant van de deuren zijn afbeeldingen te zien van bijbelverhalen. Eén keer per jaar, en wel in de paasnacht, gaan de deuren open om gelovigen door te laten om gedoopt te worden. De nieuw gedoopten verlaten via een andere deur het baptisterium, de doopkapel, om vandaar uit naar de kerk te gaan. Ze maken als het ware een doortocht door de ‘zee’, het doopwater. Op de ene deur komen zes afbeeldingen van de verhalen uit Exodus en op de andere deur zes foto’s uit onze werkelijkheid die daarmee in verband staan. Voor de deuren liggen doeken in een kleur die de sfeer van die zondag aangeeft, rode takken en bijvoorbeeld hagelstenen kunnen dit nog benadrukken. Als de ‘deuren’ opengaan op Pasen wordt tussen de deuren de paaskaars gezet. Het licht van Christus.

  

In de kerk
Aan de ene kant van de dubbele ‘deur’ hangt de foto van de zondag. Deze foto hoort bij het kyriëgebed en vormt de verbinding tussen het Exodusverhaal en de realiteit van de zondag. De kinderen gaan, na een korte inleiding op de dienst door de voorganger, naar de kinderdienst. De kinderen nemen een rugzak mee met daarin de spullen die ze nodig hebben voor hun kinderdienst. Ze zijn op weg naar Pasen net als Mozes en Aäron. Tijdens het weggaan wordt het lied “Ik ben op reis” gezongen.
  
In de kindernevendienst
In de kinderdienst horen de kinderen het exodusverhaal of een sleutelverhaal en gaan daarmee aan de slag. De kinderen maken van de werkbladpagina’s die vergroot in de kerk te zien zijn, in de kinderdienst een harmonicaboekje (leporello). Dan wordt met Pasen de hele leporello meegegeven. Voor de grotere kinderen zijn er nog opdrachten om te doen, zoals een gebed, een puzzel maken. Deze opdrachten kunnen ook bij de leporello geplakt worden.

Terug in de kerk
Bij terugkomst in de kerk wordt een projectlied gezongen. Twee kinderen hangen de afbeelding uit Exodus op de deur.

terug

Agenda

Gezamenlijke zondagsdienst AFGELAST

19 jul 2020 om 10:00:00 Dorpskerk Hekelingen

Online Kerkdienst

19 jul 2020 om 10:00:00 Kerkdienstgemist

Gezamenlijke zondagsdienst

19 jul 2020 om 10:00:00

Online Kerkdienst

26 jul 2020 om 10:00:00 Kerkdienstgemist

12 maart, Dorpskerk Hekelingen wordt een monument


Donderdag 12 maart worden 6 monumenten toegevoegd aan de gemeente Nissewaard waaronder onze Dorpskerk. In een speciale bijeenkomst in de kerk van 16.00 uur tot 17.00 uur worden de monumenten aangewezen!

10 maart 2020 Ontmoetingsdag


Boerderijen vroeger en nu. Dat was het thema van deze ontmoetingsdag. In het fotoalbum ziet u de foto's van deze plezierige dag!

Sirkelslag Young 2020


Een geweldige avond met de jongeren. Zie het fotoalbum

Sirkelslag 2020


a.s. Vrijdagavond 7 februari is het weer zover. De jongeren gaan interactief de strijd aan met vele andere groepen in het land,  Sirkelslag.

Actie Kerkbalans


Actie Kerkbalans 2020 is weer gestart!!

Foto's rondom de Kerst 2019


In het fotoalbum staan foto's van de afgelopen 6 weken rondom de Kerst.

Laatste zondag kerkelijk jaar 24 november 2019


Een mooie herdenkingsdienst.
Zie het fotoalbum.

Actie schoenendoos


We konden weer 40 schoenendozen afleveren bij het depot in Zuidland. Een mooi resultaat.

Burendag 28 september


Het was een mix van dorpsgenoten en kerkleden die afgelopen burendag een vleermuisdetector konden solderen met s'avonds een echte vleermuizentocht.
Zie het fotoalbum! 

Monumentendag 14 september 2019


Aangenaam verrast door het grote aantal bezoekers over de hele dag kunnen we spreken van een succesvolle dag! Zie het fotoalbum.

Dorpskerk Monument


Afgelopen donderdag 12 maart heeft wethouder Leon Soeterboek de namen bekend gemaakt van de nieuwe 6 gemeentelijke monumenten waaronder onze kerk. In het fotoalbum ziet u de foto's van deze feestelijke bijeenkomst.