PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Veertigdagentijd en Pasen 2015

Veertigdagentijd en Pasen 2015

‘Leven is pelgrimeren, een tijdlang werken aan de levensweg’.

In de weken van de veertigdagentijd gaan we op de weg naar Pasen. Een weg die we in dit project zien als een pelgrimsweg.Al zo lang er mensen zijn, wordt er ‘gepelgrimeerd’: mensen gaan op weg naar een plaats die voor hen van bijzondere betekenis is. Ze gaan op weg om stil te staan bij wat voor hen belangrijk is. Vaak heeft dat een religieuze
lading. ‘Pelgrim’ komt van het Latijnse woord ‘peregrinus’. Dat betekent: iemand die door de akkers, door de velden komt, iemand die van buiten de stad komt, een vreemdeling. Destijds werd het woord ‘peregrinus’ gebruikt om mensen aan te duiden die van buiten de stad naar Rome kwamen om daar de heiligdommen te bezoeken.
 

Wie als pelgrim op weg gaat, reist anders dan een toerist. Het is een pelgrim er niet per se om te doen onderweg van alles te zien. Het is de pelgrim te doen om de reis zelf. Veel mensen gaan omdat ze op deze manier de tijd willen hebben om eens na te denken over hun leven, over wat belangrijk is voor hen. Lopen of fietsen gaat niet zo snel als met de auto of met het
vliegtuig. Dat geeft rust. Daarom zeggen pelgrims ook wel eens: ‘de weg gaan, is belangrijker dan de bestemming’, of: ‘de weg is het doel’.

In het project voor deze veertigdagentijd beschouwen we de veertigdagentijd als een bezinningstocht, maar ook als een ontdekkingstocht. Er is van alles te horen en te zien in de bijbelverhalen en verhalen van deze tijd. Zo kunnen voor de kinderen, door de verhalen en activiteiten, de veertig dagen naar Pasen echt iets gaan betekenen.
 
 

terug
 
 
Kom erbij

Wij organiseren i.s.m. de Dorpsvereniging en Muziekvereniging Togido uit Hekelingen, in de week van 27 september -6 oktober diverse activiteiten, voor gemeenteleden en inwoners van Hekelingen en Simonshaven. Dus "Kom Erbij". Zie voor de activiteiten het kerkblad Het Baken en Groot Nissewaard.
 
Open Monumentendag 8 september

Op zaterdag 8 september bent u van harte welkom in onze kerk om te zien wat er zoal komt kijken voor de erediensten het jaar door! Bij mooi weer kunt u genieten van een kopje koffie of thee onder de eeuwenoude beuken.
 
Pasen 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's gemaakt in de diensten rondom Pasen.
 
Lente workshop

Het was weer een gezellige en geslaagde ochtend in de ontmoetingsruimte van onze Dorpskerk. Alle aanwezigen gingen met een mooi Paasbloemstuk tevreden naar huis. Zie ook het fotoalbum!
 
Ouderendag 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's van de gezellig verlopen ouderendag 2018 met de geschiedenis van Togido en demonstratie hoe de verschillende muziekinstrumenten werken!
 
Kerst 2017

In het foto album vindt u foto's van diverse activiteiten rondom Kerst 2017.
 
Schoenendozen

In het foto album ziet u de foto's gemaakt in Zuidland waar de 48 schoenendozen gereed gemaakt worden voor transport.
 
Dankdag voor Gewas en Arbeid
Na de gezamenlijke dienst van zondag 5 november, waarin wij samen Dankdag voor Gewas en Arbeid vierden was er een presentatie van de organisatie Wilde Ganzen. Zie ook het foto album.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.