PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Veertigdagentijd en Pasen 2018

Veertigdagentijd en Pasen 2018

In de kerk staat een grote paars beplakte doos met daarop een rebus. Elke zondag lossen we een gedeelte van de rebus op. In de doos zit elke week een kleinere doos waarin we de oplossing knutselen. Deze doos nemen we na de kindernevendienst mee terug naar de kerk samen met een door de kinderen uitgekozen voorwerp dat past bij het gehoorde verhaal. De doos en het voorwerp zetten we op de projecttafel, zodat we met Pasen de oplossing van de hele rebus compleet hebben.Voordat we naar de kindernevendienst gaan is er elke week een persoon die het verhaal van die week voor ons inluidt. De eerste week was dat een visser, zij vertelde: "Vandaag wilde ik gaan vissen. Dat was het plan. Maar er is niets van terecht gekomen. Zal ik je vertellen waarom niet? Toen ik bij de rivier aankwam was het er heel druk. Er stonden allemaal mensen. Twee mannen stonden in het midden van de rivier. Ik zag niet heel goed wat er gebeurde, maar het zag eruit als een bijzonder moment. Toen iedereen weggegaan was, heb ik deze veer opgeraapt. Mooi hé? Volgens mij is hij van een duif. Misschien vertelt die wel iets meer over dat bijzondere, dat geheimzinnige dat ik heb gezien."
 

Met Pasen is de rebus opgelost en schuiven we de deksel van de grote doos. Onderin de doos zit een spiegel: We spiegelen ons in het licht van Pasen!
 

terug
 
 
Kom erbij

Wij organiseren i.s.m. de Dorpsvereniging en Muziekvereniging Togido uit Hekelingen, in de week van 27 september -6 oktober diverse activiteiten, voor gemeenteleden en inwoners van Hekelingen en Simonshaven. Dus "Kom Erbij". Zie voor de activiteiten het kerkblad Het Baken en Groot Nissewaard.
 
Open Monumentendag 8 september

Op zaterdag 8 september bent u van harte welkom in onze kerk om te zien wat er zoal komt kijken voor de erediensten het jaar door! Bij mooi weer kunt u genieten van een kopje koffie of thee onder de eeuwenoude beuken.
 
Pasen 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's gemaakt in de diensten rondom Pasen.
 
Lente workshop

Het was weer een gezellige en geslaagde ochtend in de ontmoetingsruimte van onze Dorpskerk. Alle aanwezigen gingen met een mooi Paasbloemstuk tevreden naar huis. Zie ook het fotoalbum!
 
Ouderendag 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's van de gezellig verlopen ouderendag 2018 met de geschiedenis van Togido en demonstratie hoe de verschillende muziekinstrumenten werken!
 
Kerst 2017

In het foto album vindt u foto's van diverse activiteiten rondom Kerst 2017.
 
Schoenendozen

In het foto album ziet u de foto's gemaakt in Zuidland waar de 48 schoenendozen gereed gemaakt worden voor transport.
 
Dankdag voor Gewas en Arbeid
Na de gezamenlijke dienst van zondag 5 november, waarin wij samen Dankdag voor Gewas en Arbeid vierden was er een presentatie van de organisatie Wilde Ganzen. Zie ook het foto album.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.