Veertigdagentijd en Pasen 2018

In de kerk staat een grote paars beplakte doos met daarop een rebus. Elke zondag lossen we een gedeelte van de rebus op. In de doos zit elke week een kleinere doos waarin we de oplossing knutselen. Deze doos nemen we na de kindernevendienst mee terug naar de kerk samen met een door de kinderen uitgekozen voorwerp dat past bij het gehoorde verhaal. De doos en het voorwerp zetten we op de projecttafel, zodat we met Pasen de oplossing van de hele rebus compleet hebben.


Voordat we naar de kindernevendienst gaan is er elke week een persoon die het verhaal van die week voor ons inluidt. De eerste week was dat een visser, zij vertelde: "Vandaag wilde ik gaan vissen. Dat was het plan. Maar er is niets van terecht gekomen. Zal ik je vertellen waarom niet? Toen ik bij de rivier aankwam was het er heel druk. Er stonden allemaal mensen. Twee mannen stonden in het midden van de rivier. Ik zag niet heel goed wat er gebeurde, maar het zag eruit als een bijzonder moment. Toen iedereen weggegaan was, heb ik deze veer opgeraapt. Mooi hé? Volgens mij is hij van een duif. Misschien vertelt die wel iets meer over dat bijzondere, dat geheimzinnige dat ik heb gezien."
 

Met Pasen is de rebus opgelost en schuiven we de deksel van de grote doos. Onderin de doos zit een spiegel: We spiegelen ons in het licht van Pasen!
 
terug

Agenda

Gezamenlijke zondagsdienst AFGELAST

19 jul 2020 om 10:00:00 Dorpskerk Hekelingen

Online Kerkdienst

19 jul 2020 om 10:00:00 Kerkdienstgemist

Gezamenlijke zondagsdienst

19 jul 2020 om 10:00:00

Online Kerkdienst

26 jul 2020 om 10:00:00 Kerkdienstgemist

12 maart, Dorpskerk Hekelingen wordt een monument


Donderdag 12 maart worden 6 monumenten toegevoegd aan de gemeente Nissewaard waaronder onze Dorpskerk. In een speciale bijeenkomst in de kerk van 16.00 uur tot 17.00 uur worden de monumenten aangewezen!

10 maart 2020 Ontmoetingsdag


Boerderijen vroeger en nu. Dat was het thema van deze ontmoetingsdag. In het fotoalbum ziet u de foto's van deze plezierige dag!

Sirkelslag Young 2020


Een geweldige avond met de jongeren. Zie het fotoalbum

Sirkelslag 2020


a.s. Vrijdagavond 7 februari is het weer zover. De jongeren gaan interactief de strijd aan met vele andere groepen in het land,  Sirkelslag.

Actie Kerkbalans


Actie Kerkbalans 2020 is weer gestart!!

Foto's rondom de Kerst 2019


In het fotoalbum staan foto's van de afgelopen 6 weken rondom de Kerst.

Laatste zondag kerkelijk jaar 24 november 2019


Een mooie herdenkingsdienst.
Zie het fotoalbum.

Actie schoenendoos


We konden weer 40 schoenendozen afleveren bij het depot in Zuidland. Een mooi resultaat.

Burendag 28 september


Het was een mix van dorpsgenoten en kerkleden die afgelopen burendag een vleermuisdetector konden solderen met s'avonds een echte vleermuizentocht.
Zie het fotoalbum! 

Monumentendag 14 september 2019


Aangenaam verrast door het grote aantal bezoekers over de hele dag kunnen we spreken van een succesvolle dag! Zie het fotoalbum.

Dorpskerk Monument


Afgelopen donderdag 12 maart heeft wethouder Leon Soeterboek de namen bekend gemaakt van de nieuwe 6 gemeentelijke monumenten waaronder onze kerk. In het fotoalbum ziet u de foto's van deze feestelijke bijeenkomst.