PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Project Advent en Kerst 2011

Project Advent en Kerst 2011

Zie je de koning al?

Aan de hand van de verhalen uit het bijbelboek Rechters gaan we op zoek naar de echte koning. Het boek Rechters beschrijft een periode in Israël waarin alles onzeker was. In die tijd, waarschijnlijk de twaalfde en begin elfde eeuw voor Christus, leefden de stammen van Israël naast elkaar. Een ieder deed wat goed was in eigen ogen. Er was nog geen koning die voor permanente vrede zorgde. Te midden van die chaos was er soms een lichtpuntje. Dan stond iemand op die zijn stam leidde en de vijanden versloeg. Hij of zij kreeg de titel rechter, een soort politiek en geestelijk leider.

In de kerk zullen we de zoektocht naar de koning laten zien. Voordat de kinderen naar de kinderdienst gaan maken we kennis met de figuur of de persoon die op die zondag centraal staat. Iedere keer als we een personage ontmoeten in de verhalen van Rechters, brengen de kinderen iets kenmerkends van hem, haar of het mee terug in de kerk. Ook is er elke week een sjaal in een kleur met een speciale betekenis. Deze betekenis wordt verwoord in de adventsversjes die de kinderen zeggen bij het aansteken van de adventskaarsen en komt terug in de symbolische bloemschikking.

 

Natuurlijk is er ook een projectlied dat we zingen als de kinderen terugkomen uit de kinderdienst. Het projectlied zal door de kindren ondersteund worden met bewegingen en gebaren. Zo beelden ze uit waar het verhaal uit Rechters over gegaan is.

 

In deze adventstijd ontmoeten we in de verhalen van Rechter figuren die ons doen vermoeden hoe de koning eruit kan zien, een doortastende vrouw, een dappere held, iemand die vrucht draagt, de sterren in de verhalen. We vragen iedere zondag als het ware: Zie je de koning al? Het antwoord op deze vraag horen en zien we op Eerste kerstdag in het kerstspel dat door de kindernevendienst en de jonge catechisanten zal worden opgevoerd.

U bent hiervoor van harte uitgenodigd!


 

terug
 
 
Kom erbij

Wij organiseren i.s.m. de Dorpsvereniging en Muziekvereniging Togido uit Hekelingen, in de week van 27 september -6 oktober diverse activiteiten, voor gemeenteleden en inwoners van Hekelingen en Simonshaven. Dus "Kom Erbij". Zie voor de activiteiten het kerkblad Het Baken en Groot Nissewaard.
 
Open Monumentendag 8 september

Op zaterdag 8 september bent u van harte welkom in onze kerk om te zien wat er zoal komt kijken voor de erediensten het jaar door! Bij mooi weer kunt u genieten van een kopje koffie of thee onder de eeuwenoude beuken.
 
Pasen 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's gemaakt in de diensten rondom Pasen.
 
Lente workshop

Het was weer een gezellige en geslaagde ochtend in de ontmoetingsruimte van onze Dorpskerk. Alle aanwezigen gingen met een mooi Paasbloemstuk tevreden naar huis. Zie ook het fotoalbum!
 
Ouderendag 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's van de gezellig verlopen ouderendag 2018 met de geschiedenis van Togido en demonstratie hoe de verschillende muziekinstrumenten werken!
 
Kerst 2017

In het foto album vindt u foto's van diverse activiteiten rondom Kerst 2017.
 
Schoenendozen

In het foto album ziet u de foto's gemaakt in Zuidland waar de 48 schoenendozen gereed gemaakt worden voor transport.
 
Dankdag voor Gewas en Arbeid
Na de gezamenlijke dienst van zondag 5 november, waarin wij samen Dankdag voor Gewas en Arbeid vierden was er een presentatie van de organisatie Wilde Ganzen. Zie ook het foto album.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.