PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Project Advent en Kerst 2011

Project Advent en Kerst 2011

Zie je de koning al?

Aan de hand van de verhalen uit het bijbelboek Rechters gaan we op zoek naar de echte koning. Het boek Rechters beschrijft een periode in Israël waarin alles onzeker was. In die tijd, waarschijnlijk de twaalfde en begin elfde eeuw voor Christus, leefden de stammen van Israël naast elkaar. Een ieder deed wat goed was in eigen ogen. Er was nog geen koning die voor permanente vrede zorgde. Te midden van die chaos was er soms een lichtpuntje. Dan stond iemand op die zijn stam leidde en de vijanden versloeg. Hij of zij kreeg de titel rechter, een soort politiek en geestelijk leider.

In de kerk zullen we de zoektocht naar de koning laten zien. Voordat de kinderen naar de kinderdienst gaan maken we kennis met de figuur of de persoon die op die zondag centraal staat. Iedere keer als we een personage ontmoeten in de verhalen van Rechters, brengen de kinderen iets kenmerkends van hem, haar of het mee terug in de kerk. Ook is er elke week een sjaal in een kleur met een speciale betekenis. Deze betekenis wordt verwoord in de adventsversjes die de kinderen zeggen bij het aansteken van de adventskaarsen en komt terug in de symbolische bloemschikking.

 

Natuurlijk is er ook een projectlied dat we zingen als de kinderen terugkomen uit de kinderdienst. Het projectlied zal door de kindren ondersteund worden met bewegingen en gebaren. Zo beelden ze uit waar het verhaal uit Rechters over gegaan is.

 

In deze adventstijd ontmoeten we in de verhalen van Rechter figuren die ons doen vermoeden hoe de koning eruit kan zien, een doortastende vrouw, een dappere held, iemand die vrucht draagt, de sterren in de verhalen. We vragen iedere zondag als het ware: Zie je de koning al? Het antwoord op deze vraag horen en zien we op Eerste kerstdag in het kerstspel dat door de kindernevendienst en de jonge catechisanten zal worden opgevoerd.

U bent hiervoor van harte uitgenodigd!


 

terug
 
 
Brei/haakcafe
Donderdag 30 januari is er weer brei/haakcafe.Vanaf 14.00 tot 16.30 uur! Gezellig met elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee. U bent van harte welkom!
 
Actie Kerkbalans

Actie Kerkbalans 2020 is weer gestart!!
 
Foto's rondom de Kerst 2019

In het fotoalbum staan foto's van de afgelopen 6 weken rondom de Kerst.
 
Laatste zondag kerkelijk jaar 24 november 2019

Een mooie herdenkingsdienst.
Zie het fotoalbum.
 
Actie schoenendoos

We konden weer 40 schoenendozen afleveren bij het depot in Zuidland. Een mooi resultaat.
 
Burendag 28 september

Het was een mix van dorpsgenoten en kerkleden die afgelopen burendag een vleermuisdetector konden solderen met s'avonds een echte vleermuizentocht.
Zie het fotoalbum! 
 
Monumentendag 14 september 2019

Aangenaam verrast door het grote aantal bezoekers over de hele dag kunnen we spreken van een succesvolle dag! Zie het fotoalbum.
 
Startzondag

Zondag 1 september, een inspirerende en fijne startzondag. Zie de foto's in het fotoalbum. 
 
Fietstocht Hemelvaartsdag 2019

Fietsen met Hemelvaartsdag 2019 en een bezoek aan het boerenbedrijf van de familie Sas. Zie het fotoalbum!
 
AED Actie!

AED trainingen! Zie Fotoalbum.
 
Nieuwe Ambtsdragers

Zondag 26 mei bevestiging 3 nieuwe ambtsdragers, zie ook het fotoalbum!
 
Pasen 2019

Zie het fotoalbum
 
Bootreis naar Willemstad

Foto's van de mooie en fijne boottocht naar Willemstad in het fotoalbum
 
Ontmoetingsdag 12 maart 2019

Foto's van de gezellige/sfeervolle ontmoetingdag vindt u in het fotoalbum
 
Boomsessie

24 februari was onze eerste boomsessie over het beleid en visie voor de toekomst
 
Medioren/Senioren middag 12 februari
Op 12 februari was er weer een medioren
-/seniorenmiddag dit keer in Simonshaven.
Het was wederom een zeer geslaagde middag. Lees verder in het fotoalbum waar ook 2 foto's bijgevoegd zijn!
 
Sirkelslag 2019

Een foto impressie van Sirkelslag 2019. Een spannende en gezellige avond met de jeugd in de ontmoetingsruimte en kerk. Zie het foto album!
 
Kerkbalans 2019

 
Foto's activiteiten

In het foto album vindt u de foto's die gemaakt zijn tijdens de diverse activiteiten in de maand november/december 2018.
 
Programma november/december 2018

De Dorpsvereniging, Togido en de Dorpskerk organiseren in de maanden november en december diverse activiteiten voor de inwoners van Hekelingen en de wijken er omheen. In de agenda vindt u de diverse activiteiten.
 
Kom erbij

Wij organiseren i.s.m. de Dorpsvereniging en Muziekvereniging Togido uit Hekelingen, in de week van 27 september -6 oktober diverse activiteiten, voor gemeenteleden en inwoners van Hekelingen en Simonshaven. Dus "Kom Erbij". Zie voor de activiteiten het kerkblad Het Baken en Groot Nissewaard.
 
Open Monumentendag 8 september

Op zaterdag 8 september bent u van harte welkom in onze kerk om te zien wat er zoal komt kijken voor de erediensten het jaar door! Bij mooi weer kunt u genieten van een kopje koffie of thee onder de eeuwenoude beuken.
 
Pasen 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's gemaakt in de diensten rondom Pasen.
 
Lente workshop

Het was weer een gezellige en geslaagde ochtend in de ontmoetingsruimte van onze Dorpskerk. Alle aanwezigen gingen met een mooi Paasbloemstuk tevreden naar huis. Zie ook het fotoalbum!
 
Ouderendag 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's van de gezellig verlopen ouderendag 2018 met de geschiedenis van Togido en demonstratie hoe de verschillende muziekinstrumenten werken!
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.