PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Project Advent en Kerst 2011

Project Advent en Kerst 2011

Zie je de koning al?

Aan de hand van de verhalen uit het bijbelboek Rechters gaan we op zoek naar de echte koning. Het boek Rechters beschrijft een periode in Israël waarin alles onzeker was. In die tijd, waarschijnlijk de twaalfde en begin elfde eeuw voor Christus, leefden de stammen van Israël naast elkaar. Een ieder deed wat goed was in eigen ogen. Er was nog geen koning die voor permanente vrede zorgde. Te midden van die chaos was er soms een lichtpuntje. Dan stond iemand op die zijn stam leidde en de vijanden versloeg. Hij of zij kreeg de titel rechter, een soort politiek en geestelijk leider.

In de kerk zullen we de zoektocht naar de koning laten zien. Voordat de kinderen naar de kinderdienst gaan maken we kennis met de figuur of de persoon die op die zondag centraal staat. Iedere keer als we een personage ontmoeten in de verhalen van Rechters, brengen de kinderen iets kenmerkends van hem, haar of het mee terug in de kerk. Ook is er elke week een sjaal in een kleur met een speciale betekenis. Deze betekenis wordt verwoord in de adventsversjes die de kinderen zeggen bij het aansteken van de adventskaarsen en komt terug in de symbolische bloemschikking.

 

Natuurlijk is er ook een projectlied dat we zingen als de kinderen terugkomen uit de kinderdienst. Het projectlied zal door de kindren ondersteund worden met bewegingen en gebaren. Zo beelden ze uit waar het verhaal uit Rechters over gegaan is.

 

In deze adventstijd ontmoeten we in de verhalen van Rechter figuren die ons doen vermoeden hoe de koning eruit kan zien, een doortastende vrouw, een dappere held, iemand die vrucht draagt, de sterren in de verhalen. We vragen iedere zondag als het ware: Zie je de koning al? Het antwoord op deze vraag horen en zien we op Eerste kerstdag in het kerstspel dat door de kindernevendienst en de jonge catechisanten zal worden opgevoerd.

U bent hiervoor van harte uitgenodigd!


 

terug
 
 
Dorpskerk Monument

Afgelopen donderdag 12 maart heeft wethouder Leon Soeterboek de namen bekend gemaakt van de nieuwe 6 gemeentelijke monumenten waaronder onze kerk. In het fotoalbum ziet u de foto's van deze feestelijke bijeenkomst.
 
12 maart, Dorpskerk Hekelingen wordt een monument

Donderdag 12 maart worden 6 monumenten toegevoegd aan de gemeente Nissewaard waaronder onze Dorpskerk. In een speciale bijeenkomst in de kerk van 16.00 uur tot 17.00 uur worden de monumenten aangewezen!
 
10 maart 2020 Ontmoetingsdag

Boerderijen vroeger en nu. Dat was het thema van deze ontmoetingsdag. In het fotoalbum ziet u de foto's van deze plezierige dag!
 
Sirkelslag Young 2020

Een geweldige avond met de jongeren. Zie het fotoalbum
 
Sirkelslag 2020

a.s. Vrijdagavond 7 februari is het weer zover. De jongeren gaan interactief de strijd aan met vele andere groepen in het land,  Sirkelslag.
 
Actie Kerkbalans

Actie Kerkbalans 2020 is weer gestart!!
 
Foto's rondom de Kerst 2019

In het fotoalbum staan foto's van de afgelopen 6 weken rondom de Kerst.
 
Laatste zondag kerkelijk jaar 24 november 2019

Een mooie herdenkingsdienst.
Zie het fotoalbum.
 
Actie schoenendoos

We konden weer 40 schoenendozen afleveren bij het depot in Zuidland. Een mooi resultaat.
 
Burendag 28 september

Het was een mix van dorpsgenoten en kerkleden die afgelopen burendag een vleermuisdetector konden solderen met s'avonds een echte vleermuizentocht.
Zie het fotoalbum! 
 
Monumentendag 14 september 2019

Aangenaam verrast door het grote aantal bezoekers over de hele dag kunnen we spreken van een succesvolle dag! Zie het fotoalbum.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.