PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Project Advent en Kerst 2016

Project Advent en Kerst 2016
In de adventstijd zien we vol verwachting uit naar een nieuwe wereld waarin we in vrede kunnen leven. We ‘wachten’. Het gaat dan niet om rustig af te wachten tot er iets komt, achterover leunen en eens kijken of iets komt. Het gaat om actief afwachten, alert blijven op de tekens die er zijn. Waaraan kun je zien dat er iets nieuws gaat beginnen? Waaraan kun je zien wat dat nieuwe dan zal zijn? Want, anders dan wachten op de bus of de trein, gaat het hier ook om wachten zonder precies te weten wat er komen gaat. Er is een vermoeden, er zijn oude verhalen en nieuwe profeten die wegen wijzen en je opmerkzaam maken op de tekens. Maar hoe het er precies uit gaat zien, dat ontdek je pas gaandeweg. In die zin laten de schriftteksten in deze weken ons zoeken naar sporen. Vier weken lang een speurtocht, waarin er wel tekens zijn, maar het spoor niet altijd duidelijk is. We zoeken naar wat ons kan helpen om koers te houden. We zoeken naar wat ons kan helpen om door te gaan, het vol te houden. Want soms is de weg wel duidelijk, maar is er twijfel of het wel goed komt.
Het adventsproject van dit jaar is losjes gebaseerd op de principes van geo-caching. Elke zondag is er een speurtocht in de kerk. Dit gebeurt met behulp van een ‘tablet’ waar elke week een aanwijzing op te zien is. Het gaat niet om een echte tablet, maar om een zelfgemaakt exemplaar. De aanwijzing op de ‘tablet’ duidt op de plek waar de schat te vinden is. De plek is telkens gerelateerd aan de schriftteksten van die zondag. Je zou kunnen zeggen dat de schriftteksten zo de (‘GPS’-)coördinaten van de vindplek vormen.

Wanneer de plek gevonden is, blijkt daar een doos te liggen met een bijzondere inhoud. Het voorwerp dat gevonden wordt is steeds iets dat nodig is om de gewenste verandering te bewerkstelligen. Je zou kunnen zeggen: het voorwerp helpt om op het goede spoor, de goede koers te blijven.

terug
 
 
Brei/haakcafe
Donderdag 30 januari is er weer brei/haakcafe.Vanaf 14.00 tot 16.30 uur! Gezellig met elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee. U bent van harte welkom!
 
Actie Kerkbalans

Actie Kerkbalans 2020 is weer gestart!!
 
Foto's rondom de Kerst 2019

In het fotoalbum staan foto's van de afgelopen 6 weken rondom de Kerst.
 
Laatste zondag kerkelijk jaar 24 november 2019

Een mooie herdenkingsdienst.
Zie het fotoalbum.
 
Actie schoenendoos

We konden weer 40 schoenendozen afleveren bij het depot in Zuidland. Een mooi resultaat.
 
Burendag 28 september

Het was een mix van dorpsgenoten en kerkleden die afgelopen burendag een vleermuisdetector konden solderen met s'avonds een echte vleermuizentocht.
Zie het fotoalbum! 
 
Monumentendag 14 september 2019

Aangenaam verrast door het grote aantal bezoekers over de hele dag kunnen we spreken van een succesvolle dag! Zie het fotoalbum.
 
Startzondag

Zondag 1 september, een inspirerende en fijne startzondag. Zie de foto's in het fotoalbum. 
 
Fietstocht Hemelvaartsdag 2019

Fietsen met Hemelvaartsdag 2019 en een bezoek aan het boerenbedrijf van de familie Sas. Zie het fotoalbum!
 
AED Actie!

AED trainingen! Zie Fotoalbum.
 
Nieuwe Ambtsdragers

Zondag 26 mei bevestiging 3 nieuwe ambtsdragers, zie ook het fotoalbum!
 
Pasen 2019

Zie het fotoalbum
 
Bootreis naar Willemstad

Foto's van de mooie en fijne boottocht naar Willemstad in het fotoalbum
 
Ontmoetingsdag 12 maart 2019

Foto's van de gezellige/sfeervolle ontmoetingdag vindt u in het fotoalbum
 
Boomsessie

24 februari was onze eerste boomsessie over het beleid en visie voor de toekomst
 
Medioren/Senioren middag 12 februari
Op 12 februari was er weer een medioren
-/seniorenmiddag dit keer in Simonshaven.
Het was wederom een zeer geslaagde middag. Lees verder in het fotoalbum waar ook 2 foto's bijgevoegd zijn!
 
Sirkelslag 2019

Een foto impressie van Sirkelslag 2019. Een spannende en gezellige avond met de jeugd in de ontmoetingsruimte en kerk. Zie het foto album!
 
Kerkbalans 2019

 
Foto's activiteiten

In het foto album vindt u de foto's die gemaakt zijn tijdens de diverse activiteiten in de maand november/december 2018.
 
Programma november/december 2018

De Dorpsvereniging, Togido en de Dorpskerk organiseren in de maanden november en december diverse activiteiten voor de inwoners van Hekelingen en de wijken er omheen. In de agenda vindt u de diverse activiteiten.
 
Kom erbij

Wij organiseren i.s.m. de Dorpsvereniging en Muziekvereniging Togido uit Hekelingen, in de week van 27 september -6 oktober diverse activiteiten, voor gemeenteleden en inwoners van Hekelingen en Simonshaven. Dus "Kom Erbij". Zie voor de activiteiten het kerkblad Het Baken en Groot Nissewaard.
 
Open Monumentendag 8 september

Op zaterdag 8 september bent u van harte welkom in onze kerk om te zien wat er zoal komt kijken voor de erediensten het jaar door! Bij mooi weer kunt u genieten van een kopje koffie of thee onder de eeuwenoude beuken.
 
Pasen 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's gemaakt in de diensten rondom Pasen.
 
Lente workshop

Het was weer een gezellige en geslaagde ochtend in de ontmoetingsruimte van onze Dorpskerk. Alle aanwezigen gingen met een mooi Paasbloemstuk tevreden naar huis. Zie ook het fotoalbum!
 
Ouderendag 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's van de gezellig verlopen ouderendag 2018 met de geschiedenis van Togido en demonstratie hoe de verschillende muziekinstrumenten werken!
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.