PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Project Advent en Kerst 2016

Project Advent en Kerst 2016

In de adventstijd zien we vol verwachting uit naar een nieuwe wereld waarin we in vrede kunnen leven. We ‘wachten’. Het gaat dan niet om rustig af te wachten tot er iets komt, achterover leunen en eens kijken of iets komt. Het gaat om actief afwachten, alert blijven op de tekens die er zijn. Waaraan kun je zien dat er iets nieuws gaat beginnen? Waaraan kun je zien wat dat nieuwe dan zal zijn? Want, anders dan wachten op de bus of de trein, gaat het hier ook om wachten zonder precies te weten wat er komen gaat. Er is een vermoeden, er zijn oude verhalen en nieuwe profeten die wegen wijzen en je opmerkzaam maken op de tekens. Maar hoe het er precies uit gaat zien, dat ontdek je pas gaandeweg. In die zin laten de schriftteksten in deze weken ons zoeken naar sporen. Vier weken lang een speurtocht, waarin er wel tekens zijn, maar het spoor niet altijd duidelijk is. We zoeken naar wat ons kan helpen om koers te houden. We zoeken naar wat ons kan helpen om door te gaan, het vol te houden. Want soms is de weg wel duidelijk, maar is er twijfel of het wel goed komt.
Het adventsproject van dit jaar is losjes gebaseerd op de principes van geo-caching. Elke zondag is er een speurtocht in de kerk. Dit gebeurt met behulp van een ‘tablet’ waar elke week een aanwijzing op te zien is. Het gaat niet om een echte tablet, maar om een zelfgemaakt exemplaar. De aanwijzing op de ‘tablet’ duidt op de plek waar de schat te vinden is. De plek is telkens gerelateerd aan de schriftteksten van die zondag. Je zou kunnen zeggen dat de schriftteksten zo de (‘GPS’-)coördinaten van de vindplek vormen.

Wanneer de plek gevonden is, blijkt daar een doos te liggen met een bijzondere inhoud. Het voorwerp dat gevonden wordt is steeds iets dat nodig is om de gewenste verandering te bewerkstelligen. Je zou kunnen zeggen: het voorwerp helpt om op het goede spoor, de goede koers te blijven.

terug
 
 
Kom erbij

Wij organiseren i.s.m. de Dorpsvereniging en Muziekvereniging Togido uit Hekelingen, in de week van 27 september -6 oktober diverse activiteiten, voor gemeenteleden en inwoners van Hekelingen en Simonshaven. Dus "Kom Erbij". Zie voor de activiteiten het kerkblad Het Baken en Groot Nissewaard.
 
Open Monumentendag 8 september

Op zaterdag 8 september bent u van harte welkom in onze kerk om te zien wat er zoal komt kijken voor de erediensten het jaar door! Bij mooi weer kunt u genieten van een kopje koffie of thee onder de eeuwenoude beuken.
 
Pasen 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's gemaakt in de diensten rondom Pasen.
 
Lente workshop

Het was weer een gezellige en geslaagde ochtend in de ontmoetingsruimte van onze Dorpskerk. Alle aanwezigen gingen met een mooi Paasbloemstuk tevreden naar huis. Zie ook het fotoalbum!
 
Ouderendag 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's van de gezellig verlopen ouderendag 2018 met de geschiedenis van Togido en demonstratie hoe de verschillende muziekinstrumenten werken!
 
Kerst 2017

In het foto album vindt u foto's van diverse activiteiten rondom Kerst 2017.
 
Schoenendozen

In het foto album ziet u de foto's gemaakt in Zuidland waar de 48 schoenendozen gereed gemaakt worden voor transport.
 
Dankdag voor Gewas en Arbeid
Na de gezamenlijke dienst van zondag 5 november, waarin wij samen Dankdag voor Gewas en Arbeid vierden was er een presentatie van de organisatie Wilde Ganzen. Zie ook het foto album.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.