PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Project Advent en Kerst 2017

Project Advent en Kerst 2017

In de kerk:
Elke week komt er een verslaggever van Hart in Nederland aan de deur. De verslaggever komt in Ergenshuizen kijken hoe het staat met de kerstversiering in de Kerkstraat. Elke week doet iemand de deur open en voert een gesprek met de verslaggever van Hart in Nederland.

  


In de eigen ruimte:
De kinderen maken in de kindernevendienst tijdens de adventstijd iets voor in de kerk en iets om mee naar huis te nemen. Zo wordt het in de kerk en thuis elke week een beetje lichter en vrolijker.

Op eerste kerstdag komt de reporter van Hart in Nederland nog één keer langs in de kerkstraat in Ergenshuizen. De huizen zijn mooi versierd en iedereen is klaar voor het Kerstfeest. Daarmee hebben ze laten zien dat ze Jezus willen welkom heten. Ze zijn er klaar voor dat Hij bij ons wil zijn. Ze willen plaats maken voor de dingen die bij Hem horen: licht, vrede, goed zijn voor mensen. De deur mag wagenwijd open!

In de kindernevendienst lezen we het verhaal "Een nieuwe ster" en knutselen lichtjes om uit te delen in de kerk aan het eind van de kerkdienst. Tijdens Advent keken we uit naar het licht en met Kerst kan iedereen dat licht meenemen naar huis.
 
 
 
 

terug
 
 
Kom erbij

Wij organiseren i.s.m. de Dorpsvereniging en Muziekvereniging Togido uit Hekelingen, in de week van 27 september -6 oktober diverse activiteiten, voor gemeenteleden en inwoners van Hekelingen en Simonshaven. Dus "Kom Erbij". Zie voor de activiteiten het kerkblad Het Baken en Groot Nissewaard.
 
Open Monumentendag 8 september

Op zaterdag 8 september bent u van harte welkom in onze kerk om te zien wat er zoal komt kijken voor de erediensten het jaar door! Bij mooi weer kunt u genieten van een kopje koffie of thee onder de eeuwenoude beuken.
 
Pasen 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's gemaakt in de diensten rondom Pasen.
 
Lente workshop

Het was weer een gezellige en geslaagde ochtend in de ontmoetingsruimte van onze Dorpskerk. Alle aanwezigen gingen met een mooi Paasbloemstuk tevreden naar huis. Zie ook het fotoalbum!
 
Ouderendag 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's van de gezellig verlopen ouderendag 2018 met de geschiedenis van Togido en demonstratie hoe de verschillende muziekinstrumenten werken!
 
Kerst 2017

In het foto album vindt u foto's van diverse activiteiten rondom Kerst 2017.
 
Schoenendozen

In het foto album ziet u de foto's gemaakt in Zuidland waar de 48 schoenendozen gereed gemaakt worden voor transport.
 
Dankdag voor Gewas en Arbeid
Na de gezamenlijke dienst van zondag 5 november, waarin wij samen Dankdag voor Gewas en Arbeid vierden was er een presentatie van de organisatie Wilde Ganzen. Zie ook het foto album.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.