Project Advent en Kerst 2017

In de kerk:
Elke week komt er een verslaggever van Hart in Nederland aan de deur. De verslaggever komt in Ergenshuizen kijken hoe het staat met de kerstversiering in de Kerkstraat. Elke week doet iemand de deur open en voert een gesprek met de verslaggever van Hart in Nederland.

  


In de eigen ruimte:
De kinderen maken in de kindernevendienst tijdens de adventstijd iets voor in de kerk en iets om mee naar huis te nemen. Zo wordt het in de kerk en thuis elke week een beetje lichter en vrolijker.

Op eerste kerstdag komt de reporter van Hart in Nederland nog één keer langs in de kerkstraat in Ergenshuizen. De huizen zijn mooi versierd en iedereen is klaar voor het Kerstfeest. Daarmee hebben ze laten zien dat ze Jezus willen welkom heten. Ze zijn er klaar voor dat Hij bij ons wil zijn. Ze willen plaats maken voor de dingen die bij Hem horen: licht, vrede, goed zijn voor mensen. De deur mag wagenwijd open!

In de kindernevendienst lezen we het verhaal "Een nieuwe ster" en knutselen lichtjes om uit te delen in de kerk aan het eind van de kerkdienst. Tijdens Advent keken we uit naar het licht en met Kerst kan iedereen dat licht meenemen naar huis.
 
 
 
 
terug

Agenda

Gezamenlijke zondagsdienst AFGELAST

19 jul 2020 om 10:00:00 Dorpskerk Hekelingen

Online Kerkdienst

19 jul 2020 om 10:00:00 Kerkdienstgemist

Gezamenlijke zondagsdienst

19 jul 2020 om 10:00:00

Online Kerkdienst

26 jul 2020 om 10:00:00 Kerkdienstgemist

12 maart, Dorpskerk Hekelingen wordt een monument


Donderdag 12 maart worden 6 monumenten toegevoegd aan de gemeente Nissewaard waaronder onze Dorpskerk. In een speciale bijeenkomst in de kerk van 16.00 uur tot 17.00 uur worden de monumenten aangewezen!

10 maart 2020 Ontmoetingsdag


Boerderijen vroeger en nu. Dat was het thema van deze ontmoetingsdag. In het fotoalbum ziet u de foto's van deze plezierige dag!

Sirkelslag Young 2020


Een geweldige avond met de jongeren. Zie het fotoalbum

Sirkelslag 2020


a.s. Vrijdagavond 7 februari is het weer zover. De jongeren gaan interactief de strijd aan met vele andere groepen in het land,  Sirkelslag.

Actie Kerkbalans


Actie Kerkbalans 2020 is weer gestart!!

Foto's rondom de Kerst 2019


In het fotoalbum staan foto's van de afgelopen 6 weken rondom de Kerst.

Laatste zondag kerkelijk jaar 24 november 2019


Een mooie herdenkingsdienst.
Zie het fotoalbum.

Actie schoenendoos


We konden weer 40 schoenendozen afleveren bij het depot in Zuidland. Een mooi resultaat.

Burendag 28 september


Het was een mix van dorpsgenoten en kerkleden die afgelopen burendag een vleermuisdetector konden solderen met s'avonds een echte vleermuizentocht.
Zie het fotoalbum! 

Monumentendag 14 september 2019


Aangenaam verrast door het grote aantal bezoekers over de hele dag kunnen we spreken van een succesvolle dag! Zie het fotoalbum.

Dorpskerk Monument


Afgelopen donderdag 12 maart heeft wethouder Leon Soeterboek de namen bekend gemaakt van de nieuwe 6 gemeentelijke monumenten waaronder onze kerk. In het fotoalbum ziet u de foto's van deze feestelijke bijeenkomst.