PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Project Veertigdagentijd en Pasen 2010

Project Veertigdagentijd en Pasen 2010

Project 40-dagentijd kindernevendienst 2010

Wonder boven wonder

Deze veertigdagentijd gaan we bij de kindernevendienst uit van de Exoduslezingen zoals aangegeven in ‘In Orde’, het oecumenisch leesrooster van de Raad van Kerken. Het zijn op het eerste gezicht geen vrolijke lezingen, maar “wonder boven wonder” lukt het met Gods hulp de uitzichtloze situatie te doorbreken.
                          

Projectverbeelding
Voor de projectverbeelding heeft Bonnefooi zich laten inspireren door de twee openslaande deuren van het Baptisterium in Florence. Op de buitenkant van de deuren zijn afbeeldingen te zien van bijbelverhalen. Eén keer per jaar, en wel in de paasnacht, gaan de deuren open om gelovigen door te laten om gedoopt te worden. De nieuw gedoopten verlaten via een andere deur het baptisterium, de doopkapel, om vandaar uit naar de kerk te gaan. Ze maken als het ware een doortocht door de ‘zee’, het doopwater. Op de ene deur komen zes afbeeldingen van de verhalen uit Exodus en op de andere deur zes foto’s uit onze werkelijkheid die daarmee in verband staan. Voor de deuren liggen doeken in een kleur die de sfeer van die zondag aangeeft, rode takken en bijvoorbeeld hagelstenen kunnen dit nog benadrukken. Als de ‘deuren’ opengaan op Pasen wordt tussen de deuren de paaskaars gezet. Het licht van Christus.

  

In de kerk
Aan de ene kant van de dubbele ‘deur’ hangt de foto van de zondag. Deze foto hoort bij het kyriëgebed en vormt de verbinding tussen het Exodusverhaal en de realiteit van de zondag. De kinderen gaan, na een korte inleiding op de dienst door de voorganger, naar de kinderdienst. De kinderen nemen een rugzak mee met daarin de spullen die ze nodig hebben voor hun kinderdienst. Ze zijn op weg naar Pasen net als Mozes en Aäron. Tijdens het weggaan wordt het lied “Ik ben op reis” gezongen.
  
In de kindernevendienst
In de kinderdienst horen de kinderen het exodusverhaal of een sleutelverhaal en gaan daarmee aan de slag. De kinderen maken van de werkbladpagina’s die vergroot in de kerk te zien zijn, in de kinderdienst een harmonicaboekje (leporello). Dan wordt met Pasen de hele leporello meegegeven. Voor de grotere kinderen zijn er nog opdrachten om te doen, zoals een gebed, een puzzel maken. Deze opdrachten kunnen ook bij de leporello geplakt worden.

Terug in de kerk
Bij terugkomst in de kerk wordt een projectlied gezongen. Twee kinderen hangen de afbeelding uit Exodus op de deur.

terug
 
 
Brei/haakcafe
Donderdag 30 januari is er weer brei/haakcafe.Vanaf 14.00 tot 16.30 uur! Gezellig met elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee. U bent van harte welkom!
 
Actie Kerkbalans

Actie Kerkbalans 2020 is weer gestart!!
 
Foto's rondom de Kerst 2019

In het fotoalbum staan foto's van de afgelopen 6 weken rondom de Kerst.
 
Laatste zondag kerkelijk jaar 24 november 2019

Een mooie herdenkingsdienst.
Zie het fotoalbum.
 
Actie schoenendoos

We konden weer 40 schoenendozen afleveren bij het depot in Zuidland. Een mooi resultaat.
 
Burendag 28 september

Het was een mix van dorpsgenoten en kerkleden die afgelopen burendag een vleermuisdetector konden solderen met s'avonds een echte vleermuizentocht.
Zie het fotoalbum! 
 
Monumentendag 14 september 2019

Aangenaam verrast door het grote aantal bezoekers over de hele dag kunnen we spreken van een succesvolle dag! Zie het fotoalbum.
 
Startzondag

Zondag 1 september, een inspirerende en fijne startzondag. Zie de foto's in het fotoalbum. 
 
Fietstocht Hemelvaartsdag 2019

Fietsen met Hemelvaartsdag 2019 en een bezoek aan het boerenbedrijf van de familie Sas. Zie het fotoalbum!
 
AED Actie!

AED trainingen! Zie Fotoalbum.
 
Nieuwe Ambtsdragers

Zondag 26 mei bevestiging 3 nieuwe ambtsdragers, zie ook het fotoalbum!
 
Pasen 2019

Zie het fotoalbum
 
Bootreis naar Willemstad

Foto's van de mooie en fijne boottocht naar Willemstad in het fotoalbum
 
Ontmoetingsdag 12 maart 2019

Foto's van de gezellige/sfeervolle ontmoetingdag vindt u in het fotoalbum
 
Boomsessie

24 februari was onze eerste boomsessie over het beleid en visie voor de toekomst
 
Medioren/Senioren middag 12 februari
Op 12 februari was er weer een medioren
-/seniorenmiddag dit keer in Simonshaven.
Het was wederom een zeer geslaagde middag. Lees verder in het fotoalbum waar ook 2 foto's bijgevoegd zijn!
 
Sirkelslag 2019

Een foto impressie van Sirkelslag 2019. Een spannende en gezellige avond met de jeugd in de ontmoetingsruimte en kerk. Zie het foto album!
 
Kerkbalans 2019

 
Foto's activiteiten

In het foto album vindt u de foto's die gemaakt zijn tijdens de diverse activiteiten in de maand november/december 2018.
 
Programma november/december 2018

De Dorpsvereniging, Togido en de Dorpskerk organiseren in de maanden november en december diverse activiteiten voor de inwoners van Hekelingen en de wijken er omheen. In de agenda vindt u de diverse activiteiten.
 
Kom erbij

Wij organiseren i.s.m. de Dorpsvereniging en Muziekvereniging Togido uit Hekelingen, in de week van 27 september -6 oktober diverse activiteiten, voor gemeenteleden en inwoners van Hekelingen en Simonshaven. Dus "Kom Erbij". Zie voor de activiteiten het kerkblad Het Baken en Groot Nissewaard.
 
Open Monumentendag 8 september

Op zaterdag 8 september bent u van harte welkom in onze kerk om te zien wat er zoal komt kijken voor de erediensten het jaar door! Bij mooi weer kunt u genieten van een kopje koffie of thee onder de eeuwenoude beuken.
 
Pasen 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's gemaakt in de diensten rondom Pasen.
 
Lente workshop

Het was weer een gezellige en geslaagde ochtend in de ontmoetingsruimte van onze Dorpskerk. Alle aanwezigen gingen met een mooi Paasbloemstuk tevreden naar huis. Zie ook het fotoalbum!
 
Ouderendag 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's van de gezellig verlopen ouderendag 2018 met de geschiedenis van Togido en demonstratie hoe de verschillende muziekinstrumenten werken!
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.