PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Project Veertigdagentijd en Pasen 2010

Project Veertigdagentijd en Pasen 2010

Project 40-dagentijd kindernevendienst 2010

Wonder boven wonder

Deze veertigdagentijd gaan we bij de kindernevendienst uit van de Exoduslezingen zoals aangegeven in ‘In Orde’, het oecumenisch leesrooster van de Raad van Kerken. Het zijn op het eerste gezicht geen vrolijke lezingen, maar “wonder boven wonder” lukt het met Gods hulp de uitzichtloze situatie te doorbreken.
                          

Projectverbeelding
Voor de projectverbeelding heeft Bonnefooi zich laten inspireren door de twee openslaande deuren van het Baptisterium in Florence. Op de buitenkant van de deuren zijn afbeeldingen te zien van bijbelverhalen. Eén keer per jaar, en wel in de paasnacht, gaan de deuren open om gelovigen door te laten om gedoopt te worden. De nieuw gedoopten verlaten via een andere deur het baptisterium, de doopkapel, om vandaar uit naar de kerk te gaan. Ze maken als het ware een doortocht door de ‘zee’, het doopwater. Op de ene deur komen zes afbeeldingen van de verhalen uit Exodus en op de andere deur zes foto’s uit onze werkelijkheid die daarmee in verband staan. Voor de deuren liggen doeken in een kleur die de sfeer van die zondag aangeeft, rode takken en bijvoorbeeld hagelstenen kunnen dit nog benadrukken. Als de ‘deuren’ opengaan op Pasen wordt tussen de deuren de paaskaars gezet. Het licht van Christus.

  

In de kerk
Aan de ene kant van de dubbele ‘deur’ hangt de foto van de zondag. Deze foto hoort bij het kyriëgebed en vormt de verbinding tussen het Exodusverhaal en de realiteit van de zondag. De kinderen gaan, na een korte inleiding op de dienst door de voorganger, naar de kinderdienst. De kinderen nemen een rugzak mee met daarin de spullen die ze nodig hebben voor hun kinderdienst. Ze zijn op weg naar Pasen net als Mozes en Aäron. Tijdens het weggaan wordt het lied “Ik ben op reis” gezongen.
  
In de kindernevendienst
In de kinderdienst horen de kinderen het exodusverhaal of een sleutelverhaal en gaan daarmee aan de slag. De kinderen maken van de werkbladpagina’s die vergroot in de kerk te zien zijn, in de kinderdienst een harmonicaboekje (leporello). Dan wordt met Pasen de hele leporello meegegeven. Voor de grotere kinderen zijn er nog opdrachten om te doen, zoals een gebed, een puzzel maken. Deze opdrachten kunnen ook bij de leporello geplakt worden.

Terug in de kerk
Bij terugkomst in de kerk wordt een projectlied gezongen. Twee kinderen hangen de afbeelding uit Exodus op de deur.

terug
 
 
Kom erbij

Wij organiseren i.s.m. de Dorpsvereniging en Muziekvereniging Togido uit Hekelingen, in de week van 27 september -6 oktober diverse activiteiten, voor gemeenteleden en inwoners van Hekelingen en Simonshaven. Dus "Kom Erbij". Zie voor de activiteiten het kerkblad Het Baken en Groot Nissewaard.
 
Open Monumentendag 8 september

Op zaterdag 8 september bent u van harte welkom in onze kerk om te zien wat er zoal komt kijken voor de erediensten het jaar door! Bij mooi weer kunt u genieten van een kopje koffie of thee onder de eeuwenoude beuken.
 
Pasen 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's gemaakt in de diensten rondom Pasen.
 
Lente workshop

Het was weer een gezellige en geslaagde ochtend in de ontmoetingsruimte van onze Dorpskerk. Alle aanwezigen gingen met een mooi Paasbloemstuk tevreden naar huis. Zie ook het fotoalbum!
 
Ouderendag 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's van de gezellig verlopen ouderendag 2018 met de geschiedenis van Togido en demonstratie hoe de verschillende muziekinstrumenten werken!
 
Kerst 2017

In het foto album vindt u foto's van diverse activiteiten rondom Kerst 2017.
 
Schoenendozen

In het foto album ziet u de foto's gemaakt in Zuidland waar de 48 schoenendozen gereed gemaakt worden voor transport.
 
Dankdag voor Gewas en Arbeid
Na de gezamenlijke dienst van zondag 5 november, waarin wij samen Dankdag voor Gewas en Arbeid vierden was er een presentatie van de organisatie Wilde Ganzen. Zie ook het foto album.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.