PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Veertigdagentijd en Pasen 2013

Veertigdagentijd en Pasen 2013

Deze Veertigdagentijd lezen we de verhalen uit het boek Samuël. Elke zondag staan we stil op de levensweg bij een gedeelte uit het verhaal van David. Maar
tegelijkertijd wordt het ook onze eigen levensweg.

De dagen van de week tussen de twee zondagen in gaan de kinderen thuis op weg van de ene dag naar de andere aan de hand van de figuren die de zondag centraal hebben gestaan. Voor elke dag is er een gedachte, een gebed of iets om te doen. Deze levensweg voor thuis loopt door tot Pinksteren en is gemaakt in de vorm van een placemat.

Voor een mensenleven wordt vaak het beeld van een weg gebruikt. Dit beeld van de ‘levensweg’ vinden we o.a. terug in het ons bekende ganzenbord. De zeven symbolen: doolhof, brug, gevangenis, put en de zon die we op de zondagen tegenkomen, worden op die manier markeringsmomenten om ervaringen terug te halen en te verwerken. In de kerk laten we de levensweg zien met stapstenen. Elke zondag staat er een gebeurtenis centraal aan de hand van een symbool op de levensweg.

De eerste zondag staat het doolhof centraal. Samuël moet een nieuwe koning kiezen, maar wie?

De tweede zondag staat de brug centraal. David en Saul staan tegenover elkaar. Hun positie is onoverbrugbaar.

De derde zondag zien we een paleis, het centrum van de macht. Bastseba komt als figuur naar voren. Ook David die inmiddels koning is.

Op de vierde zondag zien we de put. David zit figuurlijk in de put. Hij maakt zich zorgen om zijn zoon. Een wijze vrouw helpt hem om weer op te krabbelen.

Op de vijfde zondag wordt de gevangenis zichtbaar. Absalom zit vast in zijn eigenwaan. Hij wil uitbreken en koning worden.

De zesde zondag staat de ezel centraal.

Op Pasen staat de zon centraal. De zon gaat over ons op.

De kinderen deelden gele tulpen uit.

God maakt een weg door dood en verdriet.
Nu is het Pasen. Overal zonlicht.
Jezus is opgestaan!


 

terug
 
 
Kom erbij

Wij organiseren i.s.m. de Dorpsvereniging en Muziekvereniging Togido uit Hekelingen, in de week van 27 september -6 oktober diverse activiteiten, voor gemeenteleden en inwoners van Hekelingen en Simonshaven. Dus "Kom Erbij". Zie voor de activiteiten het kerkblad Het Baken en Groot Nissewaard.
 
Open Monumentendag 8 september

Op zaterdag 8 september bent u van harte welkom in onze kerk om te zien wat er zoal komt kijken voor de erediensten het jaar door! Bij mooi weer kunt u genieten van een kopje koffie of thee onder de eeuwenoude beuken.
 
Pasen 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's gemaakt in de diensten rondom Pasen.
 
Lente workshop

Het was weer een gezellige en geslaagde ochtend in de ontmoetingsruimte van onze Dorpskerk. Alle aanwezigen gingen met een mooi Paasbloemstuk tevreden naar huis. Zie ook het fotoalbum!
 
Ouderendag 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's van de gezellig verlopen ouderendag 2018 met de geschiedenis van Togido en demonstratie hoe de verschillende muziekinstrumenten werken!
 
Kerst 2017

In het foto album vindt u foto's van diverse activiteiten rondom Kerst 2017.
 
Schoenendozen

In het foto album ziet u de foto's gemaakt in Zuidland waar de 48 schoenendozen gereed gemaakt worden voor transport.
 
Dankdag voor Gewas en Arbeid
Na de gezamenlijke dienst van zondag 5 november, waarin wij samen Dankdag voor Gewas en Arbeid vierden was er een presentatie van de organisatie Wilde Ganzen. Zie ook het foto album.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.