PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Veertigdagentijd en pasen 2016

Veertigdagentijd en pasen 2016
Bij dit project gaan we gebruik maken van moderne communicatiemiddelen: de app en de selfie.

Er wordt uitgegaan van de lezingen uit Lucas, die het lijdensverhaal op een manier brengen die totaal anders is dan verwacht.

In de kerk krijgen we elke week een Whattsapp-bericht van Maaike. Maaike moet waarschijnlijk verhuizen (associatie met Jezus die ons gaat verlaten). Dit zorgt voor allerlei nieuwe en onverwachte situaties. Een selfie van de kinderen in de kerk moet haar opvrolijken.
 

De projectverbeelding bestaat uit een poster met deurtjes (luikjes). De deurtjes staan aan het begin van het project allemaal open. Achter de luikjes is de kleur paars te zien. De tekening op de poster is dus door de luikjes niet in zijn geheel zichtbaar. Dat zal pas gebeuren op Pasen, als alle luikjes dicht zijn. De paarse vlakken symboliseren de tijd van inkeer en bezinning, de lijdenstijd.
 

Elke zondag gaat er één luikje dicht, wanneer de kinderen terugkomen in de kerk. Langzamerhand komt de afbeelding tevoorschijn. Bij elk luikje is er een korte tekst die door de kinderen en de leiding van de kindernevendienst gelezen worden.terug
 
 
Sirkelslag Young 2020

Een geweldige avond met de jongeren. Zie het fotoalbum
 
Sirkelslag 2020

a.s. Vrijdagavond 7 februari is het weer zover. De jongeren gaan interactief de strijd aan met vele andere groepen in het land,  Sirkelslag.
 
Actie Kerkbalans

Actie Kerkbalans 2020 is weer gestart!!
 
Foto's rondom de Kerst 2019

In het fotoalbum staan foto's van de afgelopen 6 weken rondom de Kerst.
 
Laatste zondag kerkelijk jaar 24 november 2019

Een mooie herdenkingsdienst.
Zie het fotoalbum.
 
Actie schoenendoos

We konden weer 40 schoenendozen afleveren bij het depot in Zuidland. Een mooi resultaat.
 
Burendag 28 september

Het was een mix van dorpsgenoten en kerkleden die afgelopen burendag een vleermuisdetector konden solderen met s'avonds een echte vleermuizentocht.
Zie het fotoalbum! 
 
Monumentendag 14 september 2019

Aangenaam verrast door het grote aantal bezoekers over de hele dag kunnen we spreken van een succesvolle dag! Zie het fotoalbum.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.