PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Veertigdagentijd en pasen 2016

Veertigdagentijd en pasen 2016

Bij dit project gaan we gebruik maken van moderne communicatiemiddelen: de app en de selfie.

Er wordt uitgegaan van de lezingen uit Lucas, die het lijdensverhaal op een manier brengen die totaal anders is dan verwacht.

In de kerk krijgen we elke week een Whattsapp-bericht van Maaike. Maaike moet waarschijnlijk verhuizen (associatie met Jezus die ons gaat verlaten). Dit zorgt voor allerlei nieuwe en onverwachte situaties. Een selfie van de kinderen in de kerk moet haar opvrolijken.

 

De projectverbeelding bestaat uit een poster met deurtjes (luikjes). De deurtjes staan aan het begin van het project allemaal open. Achter de luikjes is de kleur paars te zien. De tekening op de poster is dus door de luikjes niet in zijn geheel zichtbaar. Dat zal pas gebeuren op Pasen, als alle luikjes dicht zijn. De paarse vlakken symboliseren de tijd van inkeer en bezinning, de lijdenstijd.
 

Elke zondag gaat er één luikje dicht, wanneer de kinderen terugkomen in de kerk. Langzamerhand komt de afbeelding tevoorschijn. Bij elk luikje is er een korte tekst die door de kinderen en de leiding van de kindernevendienst gelezen worden.terug
 
 
Kom erbij

Wij organiseren i.s.m. de Dorpsvereniging en Muziekvereniging Togido uit Hekelingen, in de week van 27 september -6 oktober diverse activiteiten, voor gemeenteleden en inwoners van Hekelingen en Simonshaven. Dus "Kom Erbij". Zie voor de activiteiten het kerkblad Het Baken en Groot Nissewaard.
 
Open Monumentendag 8 september

Op zaterdag 8 september bent u van harte welkom in onze kerk om te zien wat er zoal komt kijken voor de erediensten het jaar door! Bij mooi weer kunt u genieten van een kopje koffie of thee onder de eeuwenoude beuken.
 
Pasen 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's gemaakt in de diensten rondom Pasen.
 
Lente workshop

Het was weer een gezellige en geslaagde ochtend in de ontmoetingsruimte van onze Dorpskerk. Alle aanwezigen gingen met een mooi Paasbloemstuk tevreden naar huis. Zie ook het fotoalbum!
 
Ouderendag 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's van de gezellig verlopen ouderendag 2018 met de geschiedenis van Togido en demonstratie hoe de verschillende muziekinstrumenten werken!
 
Kerst 2017

In het foto album vindt u foto's van diverse activiteiten rondom Kerst 2017.
 
Schoenendozen

In het foto album ziet u de foto's gemaakt in Zuidland waar de 48 schoenendozen gereed gemaakt worden voor transport.
 
Dankdag voor Gewas en Arbeid
Na de gezamenlijke dienst van zondag 5 november, waarin wij samen Dankdag voor Gewas en Arbeid vierden was er een presentatie van de organisatie Wilde Ganzen. Zie ook het foto album.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.