PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Schikking doopdienst 24 april 2011 Schikking doopdienst 24 april 2011

Voor de doop van Thijmen Hennie Cornelis Schwagermann
op 24 april 2011 is deze symbolische schikking gemaakt:

De schikking is gemaakt in ‘waterstijl’.
 
Door de doop wordt een mens opgenomen in een geloofsgemeenschap.

In de schikking staan twee handen, gemaakt van bladeren. Die handen symboliseren dat we gedragen worden door God, maar ook door de geloofsgemeenschap.
 
Als waterval gebruikten we witte voile. En om het water te accentueren zijn er blauwe linten en klimpop in neergaande lijn  verwerkt. Om het feestelijke karakter te benadrukken is er gekozen voor witte bloemen.
 
Te midden van de schikking staat de doopkaars deze is na de doop van Thijmen aangestoken aan het licht van de Paaskaars.

Witte bloemen – wit is de kleur voor vreugde, feest, waarheid, reinheid.
Klimop – dat staat voor trouw, altijd groen, klimt naar het licht en hecht zich.
 

terug
 
 
Programma november/december 2018

De Dorpsvereniging, Togido en de Dorpskerk organiseren in de maanden november en december diverse activiteiten voor de inwoners van Hekelingen en de wijken er omheen. In de agenda vindt u de diverse activiteiten.
 
Kom erbij

Wij organiseren i.s.m. de Dorpsvereniging en Muziekvereniging Togido uit Hekelingen, in de week van 27 september -6 oktober diverse activiteiten, voor gemeenteleden en inwoners van Hekelingen en Simonshaven. Dus "Kom Erbij". Zie voor de activiteiten het kerkblad Het Baken en Groot Nissewaard.
 
Open Monumentendag 8 september

Op zaterdag 8 september bent u van harte welkom in onze kerk om te zien wat er zoal komt kijken voor de erediensten het jaar door! Bij mooi weer kunt u genieten van een kopje koffie of thee onder de eeuwenoude beuken.
 
Pasen 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's gemaakt in de diensten rondom Pasen.
 
Lente workshop

Het was weer een gezellige en geslaagde ochtend in de ontmoetingsruimte van onze Dorpskerk. Alle aanwezigen gingen met een mooi Paasbloemstuk tevreden naar huis. Zie ook het fotoalbum!
 
Ouderendag 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's van de gezellig verlopen ouderendag 2018 met de geschiedenis van Togido en demonstratie hoe de verschillende muziekinstrumenten werken!
 
Kerst 2017

In het foto album vindt u foto's van diverse activiteiten rondom Kerst 2017.
 
Schoenendozen

In het foto album ziet u de foto's gemaakt in Zuidland waar de 48 schoenendozen gereed gemaakt worden voor transport.
 
Dankdag voor Gewas en Arbeid
Na de gezamenlijke dienst van zondag 5 november, waarin wij samen Dankdag voor Gewas en Arbeid vierden was er een presentatie van de organisatie Wilde Ganzen. Zie ook het foto album.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.