PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Kindernevendienst

Kindernevendienst

Tijdens de eredienst (m.u.v. de schoolvakanties) is er voor de kinderen van de basisschoolleeftijd op de zondagochtend een kindernevendienst. In deze kindernevendienst worden de verhalen uit de bijbel zo gebracht dat een kind het begrijpt en voelt: God is er voor ons allemaal, ook voor mij!
 

De leiding van de kindernevendienst wil zich inzetten om dit zo goed mogelijk te doen door middel van Bijbelverhalen, spiegelverhalen, gesprekken en diverse werkvormen zoals kleuren, knutselen en spelletjes. Hierbij maken we gebruik van de werkboeken van Bonnefooi. Twee keer per jaar is er een project, namelijk in de advent (Kerst) en de 40-dagentijd (Pasen). Tijdens deze speciale projecten is er een doorlopend verhaal en staat er voorin de kerk een aansprekende projectverbeelding.


De kinderen vertrekken aan het begin van de dienst na een inleidend gesprek door de predikant naar hun eigen ruimte met de leiding. Zij nemen daarbij het licht van de paaskaars mee door een kaars aan de paaskaars aan te steken. In hun eigen ruimte staat een kleinere kopie van de paaskaars uit de kerk en deze wordt ontstoken met de kaars die zij hebben meegenomen. Eredienst en kindernevendienst zijn hierdoor met elkaar verbonden. Aan het eind van de dienst komen de kinderen weer terug in de kerk om samen met ouders, familie en verdere gemeenteleden de dienst af te sluiten.


Heeft u vragen of heeft u zin om in dit team mee doen, dan kunt u altijd mailen naar:

terug
 
 
Pasen 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's gemaakt in de diensten rondom Pasen.
 
Lente workshop

Het was weer een gezellige en geslaagde ochtend in de ontmoetingsruimte van onze Dorpskerk. Alle aanwezigen gingen met een mooi Paasbloemstuk tevreden naar huis. Zie ook het fotoalbum!
 
Ouderendag 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's van de gezellig verlopen ouderendag 2018 met de geschiedenis van Togido en demonstratie hoe de verschillende muziekinstrumenten werken!
 
Kerst 2017

In het foto album vindt u foto's van diverse activiteiten rondom Kerst 2017.
 
Schoenendozen

In het foto album ziet u de foto's gemaakt in Zuidland waar de 48 schoenendozen gereed gemaakt worden voor transport.
 
Dankdag voor Gewas en Arbeid
Na de gezamenlijke dienst van zondag 5 november, waarin wij samen Dankdag voor Gewas en Arbeid vierden was er een presentatie van de organisatie Wilde Ganzen. Zie ook het foto album.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.