PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Kindernevendienst

Kindernevendienst

Tijdens de eredienst (m.u.v. de schoolvakanties) is er voor de kinderen van de basisschoolleeftijd op de zondagochtend een kindernevendienst. In deze kindernevendienst worden de verhalen uit de bijbel zo gebracht dat een kind het begrijpt en voelt: God is er voor ons allemaal, ook voor mij!
 

De leiding van de kindernevendienst wil zich inzetten om dit zo goed mogelijk te doen door middel van Bijbelverhalen, spiegelverhalen, gesprekken en diverse werkvormen zoals kleuren, knutselen en spelletjes. Hierbij maken we gebruik van de werkboeken van Bonnefooi. Twee keer per jaar is er een project, namelijk in de advent (Kerst) en de 40-dagentijd (Pasen). Tijdens deze speciale projecten is er een doorlopend verhaal en staat er voorin de kerk een aansprekende projectverbeelding.


De kinderen vertrekken aan het begin van de dienst na een inleidend gesprek door de predikant naar hun eigen ruimte met de leiding. Zij nemen daarbij het licht van de paaskaars mee door een kaars aan de paaskaars aan te steken. In hun eigen ruimte staat een kleinere kopie van de paaskaars uit de kerk en deze wordt ontstoken met de kaars die zij hebben meegenomen. Eredienst en kindernevendienst zijn hierdoor met elkaar verbonden. Aan het eind van de dienst komen de kinderen weer terug in de kerk om samen met ouders, familie en verdere gemeenteleden de dienst af te sluiten.


Heeft u vragen of heeft u zin om in dit team mee doen, dan kunt u altijd mailen naar:

terug
 
 
Burendag 28 september

Het was een mix van dorpsgenoten en kerkleden die afgelopen burendag een vleermuisdetector konden solderen met s'avonds een echte vleermuizentocht.
Zie het fotoalbum! 
 
Monumentendag 14 september 2019

Aangenaam verrast door het grote aantal bezoekers over de hele dag kunnen we spreken van een succesvolle dag! Zie het fotoalbum.
 
Startzondag

Zondag 1 september, een inspirerende en fijne startzondag. Zie de foto's in het fotoalbum. 
 
Fietstocht Hemelvaartsdag 2019

Fietsen met Hemelvaartsdag 2019 en een bezoek aan het boerenbedrijf van de familie Sas. Zie het fotoalbum!
 
AED Actie!

AED trainingen! Zie Fotoalbum.
 
Nieuwe Ambtsdragers

Zondag 26 mei bevestiging 3 nieuwe ambtsdragers, zie ook het fotoalbum!
 
Pasen 2019

Zie het fotoalbum
 
Bootreis naar Willemstad

Foto's van de mooie en fijne boottocht naar Willemstad in het fotoalbum
 
Ontmoetingsdag 12 maart 2019

Foto's van de gezellige/sfeervolle ontmoetingdag vindt u in het fotoalbum
 
Boomsessie

24 februari was onze eerste boomsessie over het beleid en visie voor de toekomst
 
Medioren/Senioren middag 12 februari
Op 12 februari was er weer een medioren
-/seniorenmiddag dit keer in Simonshaven.
Het was wederom een zeer geslaagde middag. Lees verder in het fotoalbum waar ook 2 foto's bijgevoegd zijn!
 
Sirkelslag 2019

Een foto impressie van Sirkelslag 2019. Een spannende en gezellige avond met de jeugd in de ontmoetingsruimte en kerk. Zie het foto album!
 
Kerkbalans 2019

 
Foto's activiteiten

In het foto album vindt u de foto's die gemaakt zijn tijdens de diverse activiteiten in de maand november/december 2018.
 
Programma november/december 2018

De Dorpsvereniging, Togido en de Dorpskerk organiseren in de maanden november en december diverse activiteiten voor de inwoners van Hekelingen en de wijken er omheen. In de agenda vindt u de diverse activiteiten.
 
Kom erbij

Wij organiseren i.s.m. de Dorpsvereniging en Muziekvereniging Togido uit Hekelingen, in de week van 27 september -6 oktober diverse activiteiten, voor gemeenteleden en inwoners van Hekelingen en Simonshaven. Dus "Kom Erbij". Zie voor de activiteiten het kerkblad Het Baken en Groot Nissewaard.
 
Open Monumentendag 8 september

Op zaterdag 8 september bent u van harte welkom in onze kerk om te zien wat er zoal komt kijken voor de erediensten het jaar door! Bij mooi weer kunt u genieten van een kopje koffie of thee onder de eeuwenoude beuken.
 
Pasen 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's gemaakt in de diensten rondom Pasen.
 
Lente workshop

Het was weer een gezellige en geslaagde ochtend in de ontmoetingsruimte van onze Dorpskerk. Alle aanwezigen gingen met een mooi Paasbloemstuk tevreden naar huis. Zie ook het fotoalbum!
 
Ouderendag 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's van de gezellig verlopen ouderendag 2018 met de geschiedenis van Togido en demonstratie hoe de verschillende muziekinstrumenten werken!
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.