Kindernevendienst

Tijdens de eredienst (m.u.v. de schoolvakanties) is er voor de kinderen van de basisschoolleeftijd op de zondagochtend een kindernevendienst. In deze kindernevendienst worden de verhalen uit de bijbel zo gebracht dat een kind het begrijpt en voelt: God is er voor ons allemaal, ook voor mij!
 

De leiding van de kindernevendienst wil zich inzetten om dit zo goed mogelijk te doen door middel van Bijbelverhalen, spiegelverhalen, gesprekken en diverse werkvormen zoals kleuren, knutselen en spelletjes. Hierbij maken we gebruik van de werkboeken van Bonnefooi. Twee keer per jaar is er een project, namelijk in de advent (Kerst) en de 40-dagentijd (Pasen). Tijdens deze speciale projecten is er een doorlopend verhaal en staat er voorin de kerk een aansprekende projectverbeelding.


De kinderen vertrekken aan het begin van de dienst na een inleidend gesprek door de voorganger naar hun eigen ruimte met de leiding. Zij nemen daarbij het licht van de paaskaars mee door een kaars aan de paaskaars aan te steken. In hun eigen ruimte staat een kleinere kopie van de paaskaars uit de kerk en deze wordt ontstoken met de kaars die zij hebben meegenomen. Eredienst en kindernevendienst zijn hierdoor met elkaar verbonden. Aan het eind van de dienst komen de kinderen weer terug in de kerk om samen met ouders, familie en verdere gemeenteleden de dienst af te sluiten.


Heeft u vragen of heeft u zin om in dit team mee doen, dan kunt u altijd mailen naar: kindernevendienst@kerkhekelingen.nl

terug

Agenda

Klusteam Hekelingen

07 jul 2020 om 09:00:00

Online Kerkdienst

12 jul 2020 om 10:00:00 Kerkdienstgemist

Gezamenlijke zondagsdienst

12 jul 2020 om 10:00:00

Gezamenlijke zondagsdienst AFGELAST

19 jul 2020 om 10:00:00 Dorpskerk Hekelingen

12 maart, Dorpskerk Hekelingen wordt een monument


Donderdag 12 maart worden 6 monumenten toegevoegd aan de gemeente Nissewaard waaronder onze Dorpskerk. In een speciale bijeenkomst in de kerk van 16.00 uur tot 17.00 uur worden de monumenten aangewezen!

10 maart 2020 Ontmoetingsdag


Boerderijen vroeger en nu. Dat was het thema van deze ontmoetingsdag. In het fotoalbum ziet u de foto's van deze plezierige dag!

Sirkelslag Young 2020


Een geweldige avond met de jongeren. Zie het fotoalbum

Sirkelslag 2020


a.s. Vrijdagavond 7 februari is het weer zover. De jongeren gaan interactief de strijd aan met vele andere groepen in het land,  Sirkelslag.

Actie Kerkbalans


Actie Kerkbalans 2020 is weer gestart!!

Foto's rondom de Kerst 2019


In het fotoalbum staan foto's van de afgelopen 6 weken rondom de Kerst.

Laatste zondag kerkelijk jaar 24 november 2019


Een mooie herdenkingsdienst.
Zie het fotoalbum.

Actie schoenendoos


We konden weer 40 schoenendozen afleveren bij het depot in Zuidland. Een mooi resultaat.

Burendag 28 september


Het was een mix van dorpsgenoten en kerkleden die afgelopen burendag een vleermuisdetector konden solderen met s'avonds een echte vleermuizentocht.
Zie het fotoalbum! 

Monumentendag 14 september 2019


Aangenaam verrast door het grote aantal bezoekers over de hele dag kunnen we spreken van een succesvolle dag! Zie het fotoalbum.

Dorpskerk Monument


Afgelopen donderdag 12 maart heeft wethouder Leon Soeterboek de namen bekend gemaakt van de nieuwe 6 gemeentelijke monumenten waaronder onze kerk. In het fotoalbum ziet u de foto's van deze feestelijke bijeenkomst.