PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Open Monumentendag 2017 Open Monumentendag 2017

SYMBOLIEK EN BEELDKRACHT
Als de beeldkracht van een kleur, een bloem of een voorwerp voor vele  mensen dezelfde associaties oproept en verwijst naar iets anders, dan krijgt die kleur, die bloem of dat voorwerp een symbolische betekenis.
 
Het thema van Open Monumenten Dag 2017 is BOEREN, BURGERS EN BUITENLUI
 
Dit thema is verbeeld in diverse onderdelen in de symbolische schikking. Naast de riek ziet u diverse oude voorwerpen die in de schikking verwerkt zijn. De dahlia’s zijn bloemen die altijd met het boerenleven verbonden zijn.              
De zonnebloemen in de oude vaas symboliseren het geloof. Deze bloemen richten zich naar de zon. De zon is een beeld van de Vader in de hemel.  De boog in de schikking met de kleuren van de regenboog verwijst naar het verbond van God met alle mensen. Niemand uitgezonderd.  De granaatappel is het symbool van overvloed.

 
 
 
Door de werkgroep van de Dorpskerk van Hekelingen worden er voor speciale diensten symbolische schikkingen gemaakt.  Zoals voor de Startzondag, Advent en Kerst, Pasen, Hemelvaartsdag, Pinksteren en jaarlijks de Open Monumentendag. Natuurlijk zorgen we ook voor een passende schikking bij een Doopdienst of Huwelijksdienst.
 

terug
 
 
Bootreis naar Willemstad

Foto's van de mooie en fijne boottocht naar Willemstad in het fotoalbum
 
Ontmoetingsdag 12 maart 2019

Foto's van de gezellige/sfeervolle ontmoetingdag vindt u in het fotoalbum
 
Boomsessie

24 februari was onze eerste boomsessie over het beleid en visie voor de toekomst
 
Medioren/Senioren middag 12 februari
Op 12 februari was er weer een medioren
-/seniorenmiddag dit keer in Simonshaven.
Het was wederom een zeer geslaagde middag. Lees verder in het fotoalbum waar ook 2 foto's bijgevoegd zijn!
 
Sirkelslag 2019

Een foto impressie van Sirkelslag 2019. Een spannende en gezellige avond met de jeugd in de ontmoetingsruimte en kerk. Zie het foto album!
 
Kerkbalans 2019

 
Foto's activiteiten

In het foto album vindt u de foto's die gemaakt zijn tijdens de diverse activiteiten in de maand november/december 2018.
 
Programma november/december 2018

De Dorpsvereniging, Togido en de Dorpskerk organiseren in de maanden november en december diverse activiteiten voor de inwoners van Hekelingen en de wijken er omheen. In de agenda vindt u de diverse activiteiten.
 
Kom erbij

Wij organiseren i.s.m. de Dorpsvereniging en Muziekvereniging Togido uit Hekelingen, in de week van 27 september -6 oktober diverse activiteiten, voor gemeenteleden en inwoners van Hekelingen en Simonshaven. Dus "Kom Erbij". Zie voor de activiteiten het kerkblad Het Baken en Groot Nissewaard.
 
Open Monumentendag 8 september

Op zaterdag 8 september bent u van harte welkom in onze kerk om te zien wat er zoal komt kijken voor de erediensten het jaar door! Bij mooi weer kunt u genieten van een kopje koffie of thee onder de eeuwenoude beuken.
 
Pasen 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's gemaakt in de diensten rondom Pasen.
 
Lente workshop

Het was weer een gezellige en geslaagde ochtend in de ontmoetingsruimte van onze Dorpskerk. Alle aanwezigen gingen met een mooi Paasbloemstuk tevreden naar huis. Zie ook het fotoalbum!
 
Ouderendag 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's van de gezellig verlopen ouderendag 2018 met de geschiedenis van Togido en demonstratie hoe de verschillende muziekinstrumenten werken!
 
Kerst 2017

In het foto album vindt u foto's van diverse activiteiten rondom Kerst 2017.
 
Schoenendozen

In het foto album ziet u de foto's gemaakt in Zuidland waar de 48 schoenendozen gereed gemaakt worden voor transport.
 
Dankdag voor Gewas en Arbeid
Na de gezamenlijke dienst van zondag 5 november, waarin wij samen Dankdag voor Gewas en Arbeid vierden was er een presentatie van de organisatie Wilde Ganzen. Zie ook het foto album.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.