Open Monumentendag 2017

SYMBOLIEK EN BEELDKRACHT
Als de beeldkracht van een kleur, een bloem of een voorwerp voor vele  mensen dezelfde associaties oproept en verwijst naar iets anders, dan krijgt die kleur, die bloem of dat voorwerp een symbolische betekenis.
 
Het thema van Open Monumenten Dag 2017 is BOEREN, BURGERS EN BUITENLUI
 
Dit thema is verbeeld in diverse onderdelen in de symbolische schikking. Naast de riek ziet u diverse oude voorwerpen die in de schikking verwerkt zijn. De dahlia’s zijn bloemen die altijd met het boerenleven verbonden zijn.              
De zonnebloemen in de oude vaas symboliseren het geloof. Deze bloemen richten zich naar de zon. De zon is een beeld van de Vader in de hemel.  De boog in de schikking met de kleuren van de regenboog verwijst naar het verbond van God met alle mensen. Niemand uitgezonderd.  De granaatappel is het symbool van overvloed.
 
 
 
Door de werkgroep van de Dorpskerk van Hekelingen worden er voor speciale diensten symbolische schikkingen gemaakt.  Zoals voor de Startzondag, Advent en Kerst, Pasen, Hemelvaartsdag, Pinksteren en jaarlijks de Open Monumentendag. Natuurlijk zorgen we ook voor een passende schikking bij een Doopdienst of Huwelijksdienst.
 
terug

Agenda

Klusteam Hekelingen

07 jul 2020 om 09:00:00

Online Kerkdienst

12 jul 2020 om 10:00:00 Kerkdienstgemist

Gezamenlijke zondagsdienst

12 jul 2020 om 10:00:00

Gezamenlijke zondagsdienst AFGELAST

19 jul 2020 om 10:00:00 Dorpskerk Hekelingen

12 maart, Dorpskerk Hekelingen wordt een monument


Donderdag 12 maart worden 6 monumenten toegevoegd aan de gemeente Nissewaard waaronder onze Dorpskerk. In een speciale bijeenkomst in de kerk van 16.00 uur tot 17.00 uur worden de monumenten aangewezen!

10 maart 2020 Ontmoetingsdag


Boerderijen vroeger en nu. Dat was het thema van deze ontmoetingsdag. In het fotoalbum ziet u de foto's van deze plezierige dag!

Sirkelslag Young 2020


Een geweldige avond met de jongeren. Zie het fotoalbum

Sirkelslag 2020


a.s. Vrijdagavond 7 februari is het weer zover. De jongeren gaan interactief de strijd aan met vele andere groepen in het land,  Sirkelslag.

Actie Kerkbalans


Actie Kerkbalans 2020 is weer gestart!!

Foto's rondom de Kerst 2019


In het fotoalbum staan foto's van de afgelopen 6 weken rondom de Kerst.

Laatste zondag kerkelijk jaar 24 november 2019


Een mooie herdenkingsdienst.
Zie het fotoalbum.

Actie schoenendoos


We konden weer 40 schoenendozen afleveren bij het depot in Zuidland. Een mooi resultaat.

Burendag 28 september


Het was een mix van dorpsgenoten en kerkleden die afgelopen burendag een vleermuisdetector konden solderen met s'avonds een echte vleermuizentocht.
Zie het fotoalbum! 

Monumentendag 14 september 2019


Aangenaam verrast door het grote aantal bezoekers over de hele dag kunnen we spreken van een succesvolle dag! Zie het fotoalbum.

Dorpskerk Monument


Afgelopen donderdag 12 maart heeft wethouder Leon Soeterboek de namen bekend gemaakt van de nieuwe 6 gemeentelijke monumenten waaronder onze kerk. In het fotoalbum ziet u de foto's van deze feestelijke bijeenkomst.