PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Open Monumentendag 2017 Open Monumentendag 2017
SYMBOLIEK EN BEELDKRACHT
Als de beeldkracht van een kleur, een bloem of een voorwerp voor vele  mensen dezelfde associaties oproept en verwijst naar iets anders, dan krijgt die kleur, die bloem of dat voorwerp een symbolische betekenis.
 
Het thema van Open Monumenten Dag 2017 is BOEREN, BURGERS EN BUITENLUI
 
Dit thema is verbeeld in diverse onderdelen in de symbolische schikking. Naast de riek ziet u diverse oude voorwerpen die in de schikking verwerkt zijn. De dahlia’s zijn bloemen die altijd met het boerenleven verbonden zijn.              
De zonnebloemen in de oude vaas symboliseren het geloof. Deze bloemen richten zich naar de zon. De zon is een beeld van de Vader in de hemel.  De boog in de schikking met de kleuren van de regenboog verwijst naar het verbond van God met alle mensen. Niemand uitgezonderd.  De granaatappel is het symbool van overvloed.
 
 
 
Door de werkgroep van de Dorpskerk van Hekelingen worden er voor speciale diensten symbolische schikkingen gemaakt.  Zoals voor de Startzondag, Advent en Kerst, Pasen, Hemelvaartsdag, Pinksteren en jaarlijks de Open Monumentendag. Natuurlijk zorgen we ook voor een passende schikking bij een Doopdienst of Huwelijksdienst.
 
terug
 
 
Dorpskerk Monument

Afgelopen donderdag 12 maart heeft wethouder Leon Soeterboek de namen bekend gemaakt van de nieuwe 6 gemeentelijke monumenten waaronder onze kerk. In het fotoalbum ziet u de foto's van deze feestelijke bijeenkomst.
 
12 maart, Dorpskerk Hekelingen wordt een monument

Donderdag 12 maart worden 6 monumenten toegevoegd aan de gemeente Nissewaard waaronder onze Dorpskerk. In een speciale bijeenkomst in de kerk van 16.00 uur tot 17.00 uur worden de monumenten aangewezen!
 
10 maart 2020 Ontmoetingsdag

Boerderijen vroeger en nu. Dat was het thema van deze ontmoetingsdag. In het fotoalbum ziet u de foto's van deze plezierige dag!
 
Sirkelslag Young 2020

Een geweldige avond met de jongeren. Zie het fotoalbum
 
Sirkelslag 2020

a.s. Vrijdagavond 7 februari is het weer zover. De jongeren gaan interactief de strijd aan met vele andere groepen in het land,  Sirkelslag.
 
Actie Kerkbalans

Actie Kerkbalans 2020 is weer gestart!!
 
Foto's rondom de Kerst 2019

In het fotoalbum staan foto's van de afgelopen 6 weken rondom de Kerst.
 
Laatste zondag kerkelijk jaar 24 november 2019

Een mooie herdenkingsdienst.
Zie het fotoalbum.
 
Actie schoenendoos

We konden weer 40 schoenendozen afleveren bij het depot in Zuidland. Een mooi resultaat.
 
Burendag 28 september

Het was een mix van dorpsgenoten en kerkleden die afgelopen burendag een vleermuisdetector konden solderen met s'avonds een echte vleermuizentocht.
Zie het fotoalbum! 
 
Monumentendag 14 september 2019

Aangenaam verrast door het grote aantal bezoekers over de hele dag kunnen we spreken van een succesvolle dag! Zie het fotoalbum.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.