PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Schikkingen Hemelvaartsdag en Pinksteren 2015 Schikkingen Hemelvaartsdag en Pinksteren 2015

Symbolische Schikking Hemelvaart
Voor Hemelvaart, de veertigste dag na  Pasen,
is als symbool een wolk gevormd van witte kleine bloemen.
De twaalf stokken waar de wolk boven is gevormd, verwijzen
naar de twaalf leerlingen. 
In Hem verbonden,
op handen gedragen,
stilstaan en kijken.

Rood is de kleur van Pinksteren, vuur en liefde
De uitstorting van de Heilige Geest is verbeeld met de vlammende bloemen (Gloriosa). De bloemen zijn verspreid over de hele wereld, omdat we overal het woord van Gods Geest mogen verstaan. Het woord van God word gesproken door de 12 apostelen, weergegeven met de 12 bloemen.
Vanuit de vier winstreken, gesymboliseerd door de vier strengen klimop/Hedera aan de wereldbol, komt de wind en blaast nieuw leven over ons heen. De Geest waait waarheen hij wil en zet mensen in vuur en vlam.
Het lijkt alsof de wereld in vlammen staat.Uit alle vier hoeken van de aarde,
in de geest verbonden,
drinkend uit dezelfde beker van het nieuwe verbond,
een weg vinden in bonte verscheidenheid.
 

terug
 
 
Programma november/december 2018

De Dorpsvereniging, Togido en de Dorpskerk organiseren in de maanden november en december diverse activiteiten voor de inwoners van Hekelingen en de wijken er omheen. In de agenda vindt u de diverse activiteiten.
 
Kom erbij

Wij organiseren i.s.m. de Dorpsvereniging en Muziekvereniging Togido uit Hekelingen, in de week van 27 september -6 oktober diverse activiteiten, voor gemeenteleden en inwoners van Hekelingen en Simonshaven. Dus "Kom Erbij". Zie voor de activiteiten het kerkblad Het Baken en Groot Nissewaard.
 
Open Monumentendag 8 september

Op zaterdag 8 september bent u van harte welkom in onze kerk om te zien wat er zoal komt kijken voor de erediensten het jaar door! Bij mooi weer kunt u genieten van een kopje koffie of thee onder de eeuwenoude beuken.
 
Pasen 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's gemaakt in de diensten rondom Pasen.
 
Lente workshop

Het was weer een gezellige en geslaagde ochtend in de ontmoetingsruimte van onze Dorpskerk. Alle aanwezigen gingen met een mooi Paasbloemstuk tevreden naar huis. Zie ook het fotoalbum!
 
Ouderendag 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's van de gezellig verlopen ouderendag 2018 met de geschiedenis van Togido en demonstratie hoe de verschillende muziekinstrumenten werken!
 
Kerst 2017

In het foto album vindt u foto's van diverse activiteiten rondom Kerst 2017.
 
Schoenendozen

In het foto album ziet u de foto's gemaakt in Zuidland waar de 48 schoenendozen gereed gemaakt worden voor transport.
 
Dankdag voor Gewas en Arbeid
Na de gezamenlijke dienst van zondag 5 november, waarin wij samen Dankdag voor Gewas en Arbeid vierden was er een presentatie van de organisatie Wilde Ganzen. Zie ook het foto album.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.