PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Schikkingen Hemelvaartsdag en Pinksteren 2014 Schikkingen Hemelvaartsdag en Pinksteren 2014

Symbolische Schikking voor Hemelvaart
Voor Hemelvaart, de veertigste dag na  Pasen, is als symbool een wolk gevormd van witte kleine bloemen. De twaalf stokken waar de wolk boven is gevormd, verwijzen naar de twaalf leerlingen.


 
In Hem verbonden,
op handen gedragen,
stilstaan en kijken.

Symbolische schikking voor het Pinksterfeest

In naam van ons geloof
hebben wij het recht en de plicht
in vuur  te raken
voor de dingen van deze aarde.


 
De schikking beeldt het pinkstervuur uit. De vurige bloemen in de schikking verbeelden de tongen. De ring waarin deze bloemen staan symboliseert de verbondenheid van God en de mensen. Het heeft geen begin en geen einde. Gods liefde is eeuwig. De rode kaarsen branden als vuur van ons geloof de adem van ons leven de geestkracht van omhoog. Het getal drie, symboliek voor ‘geloof, hoop en liefde’ komt in allerlei vormen terug in de schikking.
 

terug
 
 
Pasen 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's gemaakt in de diensten rondom Pasen.
 
Lente workshop

Het was weer een gezellige en geslaagde ochtend in de ontmoetingsruimte van onze Dorpskerk. Alle aanwezigen gingen met een mooi Paasbloemstuk tevreden naar huis. Zie ook het fotoalbum!
 
Ouderendag 2018

In het fotoalbum vindt u de foto's van de gezellig verlopen ouderendag 2018 met de geschiedenis van Togido en demonstratie hoe de verschillende muziekinstrumenten werken!
 
Kerst 2017

In het foto album vindt u foto's van diverse activiteiten rondom Kerst 2017.
 
Schoenendozen

In het foto album ziet u de foto's gemaakt in Zuidland waar de 48 schoenendozen gereed gemaakt worden voor transport.
 
Dankdag voor Gewas en Arbeid
Na de gezamenlijke dienst van zondag 5 november, waarin wij samen Dankdag voor Gewas en Arbeid vierden was er een presentatie van de organisatie Wilde Ganzen. Zie ook het foto album.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.