PKN
Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk
 
Schikkingen Hemelvaartsdag en Pinksteren 2014 Schikkingen Hemelvaartsdag en Pinksteren 2014
Symbolische Schikking voor Hemelvaart
Voor Hemelvaart, de veertigste dag na  Pasen, is als symbool een wolk gevormd van witte kleine bloemen. De twaalf stokken waar de wolk boven is gevormd, verwijzen naar de twaalf leerlingen.

 
In Hem verbonden,
op handen gedragen,
stilstaan en kijken.

Symbolische schikking voor het Pinksterfeest

In naam van ons geloof
hebben wij het recht en de plicht
in vuur  te raken
voor de dingen van deze aarde.


 
De schikking beeldt het pinkstervuur uit. De vurige bloemen in de schikking verbeelden de tongen. De ring waarin deze bloemen staan symboliseert de verbondenheid van God en de mensen. Het heeft geen begin en geen einde. Gods liefde is eeuwig. De rode kaarsen branden als vuur van ons geloof de adem van ons leven de geestkracht van omhoog. Het getal drie, symboliek voor ‘geloof, hoop en liefde’ komt in allerlei vormen terug in de schikking.
 
terug
 
 
Dorpskerk Monument

Afgelopen donderdag 12 maart heeft wethouder Leon Soeterboek de namen bekend gemaakt van de nieuwe 6 gemeentelijke monumenten waaronder onze kerk. In het fotoalbum ziet u de foto's van deze feestelijke bijeenkomst.
 
12 maart, Dorpskerk Hekelingen wordt een monument

Donderdag 12 maart worden 6 monumenten toegevoegd aan de gemeente Nissewaard waaronder onze Dorpskerk. In een speciale bijeenkomst in de kerk van 16.00 uur tot 17.00 uur worden de monumenten aangewezen!
 
10 maart 2020 Ontmoetingsdag

Boerderijen vroeger en nu. Dat was het thema van deze ontmoetingsdag. In het fotoalbum ziet u de foto's van deze plezierige dag!
 
Sirkelslag Young 2020

Een geweldige avond met de jongeren. Zie het fotoalbum
 
Sirkelslag 2020

a.s. Vrijdagavond 7 februari is het weer zover. De jongeren gaan interactief de strijd aan met vele andere groepen in het land,  Sirkelslag.
 
Actie Kerkbalans

Actie Kerkbalans 2020 is weer gestart!!
 
Foto's rondom de Kerst 2019

In het fotoalbum staan foto's van de afgelopen 6 weken rondom de Kerst.
 
Laatste zondag kerkelijk jaar 24 november 2019

Een mooie herdenkingsdienst.
Zie het fotoalbum.
 
Actie schoenendoos

We konden weer 40 schoenendozen afleveren bij het depot in Zuidland. Een mooi resultaat.
 
Burendag 28 september

Het was een mix van dorpsgenoten en kerkleden die afgelopen burendag een vleermuisdetector konden solderen met s'avonds een echte vleermuizentocht.
Zie het fotoalbum! 
 
Monumentendag 14 september 2019

Aangenaam verrast door het grote aantal bezoekers over de hele dag kunnen we spreken van een succesvolle dag! Zie het fotoalbum.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.